Zanimivosti

Odpravite razpoke v porcelanu in popravite okus

Z.F.
5. 7. 2020, 14.38
Deli članek:

Uporabnih trikov iz kuhinje ni nikoli preveč in na srečo jih nikoli ne zmanjka. Tokrat o mleku in mlečnih izdelkih. Veste, da lahko mleko izboljša okus rib? Ste že slišali, da lahko mleko zakrije razpoke, ki so se pojavile v porcelanu? Nekoč je veljal za prestiž tudi v kozmetiki; veste, zakaj?

Revija Zarja Jana
Razpokan porcelan položite v lonec z mlekom in kuhajte. Razpoke bodo izginile.

Čeprav o mleku in njegovih koristnih in škodljivih vplivih prepogosto beremo in nas informacije prej zmedejo kot nam koristijo, imamo za vas nekaj drugih razlogov, zakaj ga je smiselno hraniti in imeti v domači shrambi. V poletnih dneh je seveda mleko nepogrešljivo pri pripravi sladoleda in ledene kave, a preverite še nekaj nepogrešljivih trikov z mlekom.

Izboljšajte okus rib

Ribolov je v poletnih mesecih prijeten hobi marsikoga, na žaru pečene ribe pa odlična specialiteta. A nekatere sladkovodne ribe, kot so krapi in somi, imajo ob nepravilni pripravi lahko močno muljast okus. Strokovnjaki in kuharji zato priporočajo, da očiščeno ribo dan pred pripravo čez noč pomočimo v mleko, saj naj bi iz mesa odstranilo neprijeten okus mulja. Prav tako zatrjujejo, da bodo zamrznjene ribe, ki jih boste pred pripravo pomočili v mleku, imele skoraj enak okus kot sveže.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Njena.si

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Rešite preveč začinjeno juho

Se vam je po nesreči pri pripravi kremne juhe vsula sol ali morda poper? Če se želite izogniti dodajanju krompirja, ki posrka odvečno sol ali poper, lahko v juho kanete nekaj mleka ali jo obogatite s kislo smetano, ki bo prekrila premočan okus, obenem pa juho naredila še bolj kremasto. Primerna za uporabo je tudi smetana za kuhanje, a pazite, da je ne dodate preveč, saj je lahko juha hitro pregosta. In še tale nasvet. Mleko oziroma smetano dodajte na koncu, ko je juha že prevrela, saj bo sicer koagulirala.

Odpravite razpoke v porcelanu

Je star, a čudovit porcelan, ki ste ga podedovali po svojih starih starših, poln grdih razpok, a se vseeno ne želite posloviti od njega? Poskusite krožnike in vaze popraviti tako, da jih položite v lonec in prelijete z mlekom. Nato pa zavrete in »kuhate« še nadaljnjih 45 minut. Beljakovine v mleku naj bi čudežno odpravile razpoke.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025