Zanimivosti

Čas je za sočne paprike na žaru!

K. K.
8. 6. 2020, 08.47
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 14.58
Deli članek:

Ko nam z žara zadišijo številne dobrote, ne samo perutničke in čevapčiči!

Na razgreti rešetki lahko številne dobrote, zelenjavo, na primer, ali pa sir. Še košček hrustljavega kruha, kaka pikantna omaka, sveža solata in kozarec hladne pijače – kdo bi si želel več!

Polnjene paprike z žara

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Sestavine:
4 rdeče podolgovate paprike (kozji rog) ali več majhnih paprik
400 g sira feta
60 g črnih oliv
2 žlici oljčnega olja

Priprava:
Paprike umijemo, odrežemo jim pokrovček in jih očistimo semenja. V skodelici zmešamo nadrobljeno feto in sesekljane olive. Notranjost paprik namažemo z oljčnim oljem. Paprike nato napolnimo z mešanico fete in sesekljanih oliv – delamo z žličko, pomagamo pa si z lesenim ročajem kuhalnice. Pokrovček postavimo nazaj in ga pripnemo z zobotrebci. Paprike pečemo na robu rešetke na indirektni temperaturi 10 minut, med pečenjem pa jih pogosto obrnemo.

preostale recepte za jedi z žara preberite v reviji Zarja št. 17, 26.4.2016

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025