Zanimivosti

Čas je za sočne paprike na žaru!

K. K.
8. 6. 2020, 08.47
Posodobljeno: 8. 6. 2020, 14.58
Deli članek:

Ko nam z žara zadišijo številne dobrote, ne samo perutničke in čevapčiči!

Na razgreti rešetki lahko številne dobrote, zelenjavo, na primer, ali pa sir. Še košček hrustljavega kruha, kaka pikantna omaka, sveža solata in kozarec hladne pijače – kdo bi si želel več!

Polnjene paprike z žara

Sestavine:
4 rdeče podolgovate paprike (kozji rog) ali več majhnih paprik
400 g sira feta
60 g črnih oliv
2 žlici oljčnega olja

Priprava:
Paprike umijemo, odrežemo jim pokrovček in jih očistimo semenja. V skodelici zmešamo nadrobljeno feto in sesekljane olive. Notranjost paprik namažemo z oljčnim oljem. Paprike nato napolnimo z mešanico fete in sesekljanih oliv – delamo z žličko, pomagamo pa si z lesenim ročajem kuhalnice. Pokrovček postavimo nazaj in ga pripnemo z zobotrebci. Paprike pečemo na robu rešetke na indirektni temperaturi 10 minut, med pečenjem pa jih pogosto obrnemo.

preostale recepte za jedi z žara preberite v reviji Zarja št. 17, 26.4.2016