Zanimivosti

Mladi košarkar Cedevite Olimpije gre v Andoro

N.N.
18. 12. 2019, 16.00
Posodobljeno: 18. 12. 2019, 16.02
Deli članek:

Mladi košarkar Cedevite Olimpije Martin Krampelj bo tekmovalno sezono 2019/20 nadaljeval v Andori. Dres moštva, ki igra v španski Ligi ACB in 7Days EuroCupu, pa bo nosil mesec dni, z možnostjo podaljšanja.

Cedevita Olimpija
Martin Krampelj

Martin Krampelj, ki se je moštvu Cedevite Olimpije pridružil poleti po tem, ko je štiri sezone nosil dres ekipe Creighton Bluejays iz Univerze Creighton v Nebraski, odhaja na posojo v Andoro. V tej sezoni Grosupeljčan ni stopil na parket, z izjemo treh tekem Superpokala Lige ABA v Zagrebu. V skupno skoraj desetih minutah, ki jih je preživel na parketu, se ni uspel vpisati med strelce.

V tej sezoni Krampelj v Ligi ABA in 7Days EuroCupu ni stopil na parket. MoraBanc Andorra v tej sezoni nastopa v španskem državnem prvenstvu in v Evropskem pokalu. V slednjem si je že uspela zagotoviti mesto med najboljšimi 16 moštvi tekmovanja, v Ligi ACB pa ima po 13 odigranih tekmah na svojem računu sedem zmag in šest porazov.

V minuli sezoni je Krampelj zaigral na 35 tekmah v ameriški študentski Ligi NCAA, v povprečju pa dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 0,8 podaje v 25,3 minutah igre. Svojo kariero je začel v domačem Grosuplju, med letoma 2012 in 2014 je nosil dres novomeške Krke, leta 2015 pa je nato sledila selitev v Združene države Amerike. Leta 2017 se je znašel tudi na širšem seznamu reprezentančnih kandidatov.

Letos se je Krampelj po zaključku študija na Univerzi Creighton prijavil tudi na nabor Lige NBA, a kljub uspešni zadnji sezoni ni bil med 60 izbranci moštev najmočnejše lige na svetu. To pa ga ni ustavilo, pred začetkom Poletne Lige NBA se je pridružil ekipi Denver Nuggets, nato pa se preselil v Cedevito Olimpijo.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija, je ob tem povedal: »Ob dejstvu, da so se vloge igralcev v našem moštvu že lepo porazdelile, smo iskali ustrezno rešitev za Martina Kramplja, da tudi on pred začetkom drugega dela državnega prvenstva zaigra na čim višji ravni in pridobi potrebne izkušnje, ki so mu manjkale na začetku sezone. Kot rešitev se je ponudila Andorra, ki nastopa v španski Ligi ACB in 7Days EuroCupu, iskali pa so nekoga, ki bi jim priskočil na pomoč po poškodbi Moussa Diagneja. Martin bo v Andorri sprva preživel en mesec, nato pa bomo videli, kaj in kako.«

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste