Zanimivosti

Ravioli z orehovim nadevom za božansko kosilo

Marjana Ogorevc Žgalin
6. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Testenin je toliko vrst in oblik, da med njimi zagotovo vsak najde svoje najljubše. Pripravljene z okusno omako so vedno odlična rešitev, ko bi radi v čim krajšem času na mizo postavili okusno kosilo. Lahko jih zgolj skuhamo in zabelimo ali pa nadgradimo z gratiniranjem v pečici. Še korak naprej bomo stopili, če jih pripravimo sami. Za vse to pa potrebujemo dober recept, ki nas bo vodil od začetne priprave jedi do zadovoljnega konca ob praznem krožniku.

Revija Zarja
Ravioli z orehovim nadevom

Ravioli z orehovim nadevom

Za 4 osebe

Priprava: 80 minut

Sestavine:

Za testo: 200 g pšeničnega zdroba, 200 g bele moke, 4 jajca, 2 žlici olivnega olja, ½ žličke soli.

Za nadev: 2 žlici olivnega olja, 1–2 stroka česna, 400 g špinače (lahko zamrznjene) , 50 g posušenih paradižnikov, 100 g orehovih jedrc, 300 g rikote, 150 g naribanega parmezana, 2 rumenjaka, sol, poper, muškatni orešček, 2 beljaka za premaz.

Za omako: 200 g masla, 1 šopek žajblja, 200 g orehovih jedrc, 100 g naribanega parmezana.

Priprava: Vse sestavine za testo zgnetemo v hlebček. Gnetemo toliko časa, da se sestavine nič več ne prijemljejo prstov. Po potrebi dodamo še malce moke, če se nam zdi presuho, pa do dve žlici olivnega olja. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in za pol ure odložimo. Potem hlebček še enkrat pregnetemo, testo razdelimo na štiri dele in vsakega na tanko razvaljamo. Na pomokani kuhinjski krpi pustimo sušiti eno uro. Medtem špinačo blanširamo, odcedimo odvečno vodo in jo narežemo. Česen olupimo, sesekljamo in skupaj z narezanimi orehi popražimo na olju. Narežemo tudi paradižnik in ga s špinačo dodamo orehovo-česnovi mešanici. Dušimo pet minut. Zmešamo rikoto, rumenjaka, parmezan in špinačno zmes, solimo, popramo, potresemo z naribanim muškatnim oreščkom. Na dva testena lista odmerimo z žličko nadev v kupčkih, med njimi naj bo pet centimetrov razmika. Beljaka stepemo in ju s čopičem namažemo na testo, med kupčki nadeva. Pokrijemo s testenim listom, pritisnemo okrog nadeva in narežemo kvadratke. Raviole kuhamo v slani vodi 3–5 minut. Nazadnje zrežemo orehe za omako in jih popražimo v ponvi brez maščobe. Stresemo iz ponve, v njej pa segrejemo maslo in liste žajblja hrustljavo popečemo. Solimo. Raviole postrežemo  z žajbljevim maslom, praženimi orehi in parmezanom.

Objavljeno v reviji Zarja št. 22, 28. 5. 2019.

Estrada

PR_nedaUkraden
Aktualove zvezde

Neda Ukraden pri vas doma

vid-valic, veseljak, janja-ulaga, nejc-drobnic, jutranja-budnica
Jutranja budnica na Veseljaku

Vid Valič: 'Ženska in moška pamet sta kot jin in jang'

Vojko Korošec isff , Franko Ascani predsednik Ficts  , Andrej Vodušek Radio1
Izjemen uspeh

Film Dežela junakov prejel medaljo in častno omembo na filmskem festivalu v Milanu

Anne Hathaway
Ameriški igralki

V novem Nolanovem filmu naj bi zaigrali tudi Anne Hathaway in Zendaya

blaž-geč-zvita-feltna-1
Publika jim daje energijo

Video: Za fante iz skupine Zvita feltna je vse leto Martinovo

best-fm-stozice
2. rojstni dan BEST FM

10 tisoč obiskovalcev v Stožicah uživalo v balkanskih ritmih

Zanimivosti

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki

rep46-2024_naslovka
Zanimivosti

Vrtljiva vrata Anžeta Logarja: Nazaj v naročje k Janezu Janši

spanje
Različne zahteve glede na starost

Koliko spanca potrebujete glede na vašo starost?

lesena žaluzija
Skriti kotički

Prah, ujet v radiator, se s toplim zrakom širi okrog