Ponarejena lazanja
Za 4–6 oseb

Ekipa
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Priprava: 55 minut
Sestavine: 2 čebuli, 1 par klobas za peko (250 g), 3 žlice olja, 200 g svežih valjanih testenin za lazanjo (iz hladilnika), 400 ml paradižnikov v koščkih, 400 ml paradižnikovega soka, 400 ml vode, 5 žlic naribanega parmezana, sol, poper, 125 g mini kroglic mocarele, 1 šopek bazilike, 50 ml olja.
Priprava: Olupimo čebuli in ju sesekljamo. Klobasi odstranimo kožo in vsebino razdrobimo. Na treh žlica olja v loncu popražimo čebulo in popečemo sredico klobase. Liste za lazanjo natrgamo na kose in jih skupaj s paradižnikom, sokom in vodo stresemo v lonec. Vmešamo žlico parmezana in zavremo. Solimo, popramo, nekaj minut kuhljamo in mešamo, potem pa lonec pokrijemo in na nizki temperaturi kuhamo še 25 minut. Večkrat premešamo. V lonec razporedimo kroglice mocarele, potresemo s štirimi žlicami sira in segrevamo še 5 minut. Baziliki osmukamo liste in jih z oljem ukašimo. Solimo in pokapljamo po pripravljeni lazanji.