Zanimivosti

Petica za testenine

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
3. 6. 2019, 11.01
Deli članek:

Testenin je toliko vrst in oblik, da med njimi zagotovo vsak najde svoje najljubše. Pripravljene z okusno omako so vedno odlična rešitev, ko bi radi v čim krajšem času na mizo postavili okusno kosilo. Lahko jih zgolj skuhamo in zabelimo ali pa nadgradimo z gratiniranjem v pečici. Še korak naprej bomo stopili, če jih pripravimo sami. Za vse to pa potrebujemo dober recept, ki nas bo vodil od začetne priprave jedi do zadovoljnega konca ob praznem krožniku.

CWC, Bertolli, Ufop, Rama
Lazanja

Ponarejena lazanja

Za 4–6 oseb

Priprava: 55 minut

Sestavine: 2 čebuli, 1 par klobas za peko (250 g), 3 žlice olja, 200 g svežih valjanih testenin za lazanjo (iz hladilnika), 400 ml paradižnikov v koščkih, 400 ml paradižnikovega soka, 400 ml vode, 5 žlic naribanega parmezana, sol, poper, 125 g mini kroglic mocarele, 1 šopek bazilike, 50 ml olja.

Priprava: Olupimo čebuli in ju sesekljamo. Klobasi odstranimo kožo in vsebino razdrobimo. Na treh žlica olja v loncu popražimo čebulo in popečemo sredico klobase. Liste za lazanjo natrgamo na kose in jih skupaj s paradižnikom, sokom in vodo stresemo v lonec. Vmešamo žlico parmezana in zavremo. Solimo, popramo, nekaj minut kuhljamo in mešamo, potem pa lonec pokrijemo in na nizki temperaturi kuhamo še 25 minut. Večkrat premešamo. V lonec razporedimo kroglice mocarele, potresemo s štirimi žlicami sira in segrevamo še 5 minut. Baziliki osmukamo liste in jih z oljem ukašimo. Solimo in pokapljamo po pripravljeni lazanji.

Objavljeno v reviji Zarja št. 22, 28. 5. 2019.