Solata s piščancem, testeninami in šparglji
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
2 olupljena stroka česna
225 g peresnikov ali drugih testenin
500 g očiščenih in narezanih špargljev
125 g dijonske gorčice
60 ml olivnega olja
60 ml riževega kisa
1/4 žličke soli
450 g na kocke narezanega kuhanega piščančjega fileja
2 tanko narezani oranžni ali rdeči papriki
150 g graha
1 na kolobarje narezana in popražena bučka
šop peteršilja
Priprava:
V veliki kozici vrele vode 1 minuto blanširamo stroka česna, nato ju poberemo s polenovko in prihranimo. V vrelo vodo stresemo testenine in jih skuhamo po navodilih na embalaži, da so še čvrste na ugriz. Tri minute prej, preden so peresniki gotovi, dodamo šparglje. Oboje dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
Medtem v veliki skledi zmešamo gorčico, olje, kis in sol. Blanširani česen na drobno sesekljamo ter ga skupaj s piščancem in papriko dodamo prelivu. Dodamo testenine, šparglje, grah in bučke in vse skupaj dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem.