Zanimivosti

Ta teden kuhamo z raperjem Challetom Salletom

Lara Jelen, Zvezde
16. 5. 2019, 16.01
Deli članek:

Priljubljeni Challe Salle ni spreten samo pred mikrofonom, temveč tudi za štedilnikom.

Revija Zvezde
Challe Salle

Za kuhanje ga je navdušila mama, ki je vedno poudarjala, da pravi moški zna sam poskrbeti zase, torej mora znati tudi dobro kuhati. »Začel sem nekje proti koncu osnovne šole, glede jedi in kuhanja pa dandanes obvladam praktično vse. Če je kaj takega, česar še nikoli nisem kuhal, se brez težav znajdem z recepti,« pravi pevec, ki največkrat kuha jajca, riž, zelenjavo in seveda vse vrste mesa. Njegova najljubša jed pa je domača jajčna omleta, ki si jo privošči vsako jutro.

Jajčna omleta s čebulo, paradižnikom in pršutom

Sestavine:
kokosovo maslo
3 jajca
sir
nekaj rezin salame iz piščančjih prsi ali pršuta
čebula
paradižnik

Priprava:
Paradižnik operemo in ga nasekljamo. Tudi čebulo očistimo in na drobno nasekljamo. Salamo iz piščančjih prsi narežemo na koščke, zraven pa naribamo sir. Jajca ubijemo v posodo in jih stepemo z vilicami. Dodamo salamo in čebulo, sir bomo dodali pozneje, paradižnik pa bo služil kot priloga na koncu. Vse skupaj dobro premešamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, ki jo na srednji temperaturi segrejemo. V segreto ponev dodamo kokosovo maslo in počakamo, da se stopi. Ponev obračamo, da se vsa enakomerno namasti. V ponev zlijemo jajčno zmes. Ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče pod omleto. Ko omleta zakrkne, vrh pa je še vedno vlažen, po njej potresemo 3/4 sira. Omleto preložimo na krožnik, jo prepognemo, potresemo s preostalim sirom, zraven dodamo narezan paradižnik in jed je gotova. Zraven se prileže sveže stisnjen pomarančni sok.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 19, 8. 5. 2019.