Sestavine za 4 osebe:
8 žlic brusničnega kompota iz kozarca,
sok ½ limone,
30 ml pomarančnega likerja ali soka,
3 beljaki,
½ žličke vaniljevega sladkorja,
70 g sladkorja v prahu,
malo brusničnega kompota ter
poljubni biskvitni piškoti za okras.
Štiri desertne kozarce ali skledice ohladimo. Štiri žlice brusničnega kompota gladko zmešamo z limoninim sokom in pomarančnim likerjem ali sokom. Beljake stepemo v čvrst sneg. Vaniljev sladkor in presejan sladkor v prahu zmešamo in po žlicah vtepemo v sneg. Začinjeni brusnični kompot in sneg damo v mešalnik in tako dolgo stepamo, da nastane čvrsta pena (v šibkejšem mešalniku lahko traja stepanje do 10 minut). Polovico pene razdelimo v kozarce in nanjo položimo po žlico preostalega brusničnega kompota. Na vrh razdelimo preostalo peno. Kozarce ali skodelice postavimo v hladilnik, kjer naj se sladica čvrsti še 30 minut. Preden jo ponudimo, jo okrasimo s stepeno sladko smetano ali s piškotom in malo brusničnega kompota. Ta lahka sladica se zlasti prileže po bogatem prazničnem obedu.