Smetanova hladetina z jagodami
30 minut
Sestavine za 6 oseb:
4 dl sveže sladke smetane
4 dl polnomastnega mleka
100 g čokolade
200 g sladkorja
18 g želatine (v listih ali v prahu)
1 vaniljin sladkor
250 g jagod
Priprava:
Želatino namočimo in pustimo, da nabrekne. V posodi počasi zavremo smetano, mleko, navadni in vaniljin sladkor ter mešamo, da se sladkor stopi. Odstavimo, dodamo želatino in mešamo, da se stopi. Na koncu vmešamo še stopljeno čokolado. V modelčke, ki smo jih oplaknili z mrzlo vodo, nalijemo še toplo zmes in postavimo za najmanj dve uri na hladno, da se strdi.
Jagode umijemo, šest najlepših prihranimo, drugim odstranimo peclje in jih z eno žlico sladkorja zmiksamo. Smetanovo hladetino zvrnemo na krožnike, jo oblijemo z jagodno omako in okrasimo z jagodami.