Zanimivosti

To je slastna skutina krema s postrvjimi ikrami v testenih posodicah

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja
23. 4. 2019, 11.01
Deli članek:

V Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu, ki deluje v okviru Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, so za nas pripravili izbran recept za jed, s katero boste zagotovo navdušili svoje najdražje.

Šimen Zupančič
Skutina krema s postrvjimi ikrami

Skutina krema s postrvjimi ikrami v testenih posodicah

Sestavine: 200 g nepasirane ali dimljene skute (kmetija Pustotnik), 100 g kisle smetane, 10 g svežega hrena, 5 g drobnjaka, solni cvet, sveže mleti poper, 1 limona, 10 žličk postrvjih iker, 10 testenih posodic iz krhkega testa.

Priprava: Dimljeno skuto pretlačimo skozi sito in zmešamo s kislo smetano, na drobno naribanim svežim hrenom in drobnjakom. Dodamo solni cvet in poper po okusu. Vmešamo še na drobno nastrgano lupino ene limone. S pripravljeno mešanico napolnimo testene posodice in jih okrasimo z žličko postrvjih iker ter po želji z mladimi zelišči.

Recepti je avtorsko delo Blaža Šviglja, šefa kuhinje v Centru kulinarike in turizma KULT316 v Šentvidu.

Objavljeno v reviji Zarja št. 16, 16. 4. 2019.