Zanimivosti

Tribarvna čokoladna torta

M.O.Ž., Maja
1. 4. 2019, 16.01
Deli članek:

Recepti za torte, katerih priprava je razmeroma hitra in preprosta, okus pa božanski, so vredne zlata. Prav takšna je torta s tremi, ali če smo povsem natančni, štirimi vrstami čokolade, ki bo navdušila vse čokoholike.

Shutterstock
Čokoladna torta

Priprava: 30 minut

Čas za pečenje: 40 minut

Sestavine: 3 jajca, 70 g masla, 150 g temne čokolade, 1 žlica moke, 4 žlice sladkorja, 500 g sira maskarpone, 250 ml sladke smetane, 100 g bele čokolade, 100 g mlečne čokolade, 100 g temne čokolade z okusom pomaranče (70 odstotkov kakava).

Priprava: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Na parni kopeli stopimo maslo in temno čokolado. Čokoladi dodamo žlico moke, sladkor in rumenjake. Na koncu narahlo vmešamo še sneg. Testo vlijemo v manjši okrogel pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 160 stopinj, 40 minut. Belo, mlečno in temno čokolado s pomarančo vsako posebej stopimo nad parno kopeljo. Smetano stepemo in jo zmešamo z maskarponejem. Kremo razdelimo na tri enake dele in vsakemu vmešamo eno vrsto stopljene čokolade. Na pečen in ohlajen biskvit namažemo v plasteh vse tri kreme. Začnemo z najtemnejšo in končamo z belo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.