Pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom
Sestavine za 6 oseb:
3 mlade čebule
70 g masla
1 žlička sladkorja
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
1 zvitek (400 g ) testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g posušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g svežega kozjega sira
Priprava:
1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Na 20 g masla jo popražimo, potresemo s sladkorjem in zalijemo s paradižnikovo kašo. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, potresemo z origanom.
2. Testo razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah v pečici.
3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Posušen paradižnik narežemo na trakove. Segrejemo 50 g masla, oboje popražimo.
4. Rukolo operemo in po potrebi narežemo.
5. Sir nadrobimo in potresemo po pici, potem pa jo pečemo še 10 minut. Ko je pečena, jo potresemo z rukolo in pokapljamo z zeliščnim maslom.