Zanimivosti

Brez mesa: pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

M. S., Maja
13. 5. 2018, 13.01
Deli članek:

Kuhanje nam zaposluje misli že kakšen dan ali vsaj nekaj ur prej, preden stopimo za štedilnik. Razmišljamo o jedeh, ki bi jih lahko pripravili z ne preveč truda, zato danes pečemo pico.

Revija Maja

Pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

Sestavine za 6 oseb:
3 mlade čebule
70 g masla
1 žlička sladkorja
250 g pasiranega paradižnika
sol, poper
origano
1 zvitek (400 g ) testa za pico
1 vejica rožmarina
30 g posušenih paradižnikov
40 g rukole
200 g svežega kozjega sira

Priprava:

1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Na 20 g masla jo popražimo, potresemo s sladkorjem in zalijemo s paradižnikovo kašo. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, potresemo z origanom.

2. Testo razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah v pečici.

3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Posušen paradižnik narežemo na trakove. Segrejemo 50 g masla, oboje popražimo.

4. Rukolo operemo in po potrebi narežemo.

5. Sir nadrobimo in potresemo po pici, potem pa jo pečemo še 10 minut. Ko je pečena, jo potresemo z rukolo in pokapljamo z zeliščnim maslom.

Preberite tudi: Posladkajte se z jagodno zmrzlino. Kliknite TUKAJ!