Zanimivosti

Rabarbara na zalogo

Revija Maja
26. 4. 2018, 14.01
Deli članek:

Rabarbara - rastlina sočnih stebel kislega okusa, je le kratek čas na voljo, zato jo shranimo in podaljšamo čas njene uporabe.

Revija Maja

Marmelada

Za osem kozarčkov po 200 g narežemo 700 g rabarbare na koščke, jim dodamo 300 g nastrganega korenja in 1 kg želirnega sladkorja (1 : 1). Pustimo štiri ure in potem med mešanjem kuhljamo nekaj minut. Nalijemo v kozarčke in shranimo na hladnem in temnem mestu.

Revija Maja

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Liker

Za liter likerja narežemo na koščke 700 g rabarbare, dodamo sredico vaniljinega stroka, dve nageljnovi žbici, 500 g kandis sladkorja in 700 ml belega ruma. V posodi pustimo osem tednov, vmes občasno premešamo. Precedimo in počakamo še 14 dni, preden je liker pripravljen.

Preberite tudi: Mlečne in sladke kaše. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025