Tokrat nam je enega svojih najljubših receptov zaupala igralka Valentina Plaskan, ki trenutno igra v spletni seriji Dualizem. Kuhanje ima zelo rada, pravi, zlasti pa jo navdušujejo preproste in zdrave jedi, kakršna je tudi ajdova kaša z zelenjavo.
Ajdova kaša z zelenjavo
Sestavine:
ajdova kaša

Zanimivosti
Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro
bučke
korenje
tofu
čebula
indijski oreščki
kokosova maščoba
sol
šetraj
kajenski poper
čemaž
Priprava:
Ajdo skuhajte v rahlo osoljeni vodi. V vok dodajte kokosovo maščobo.
Narežite vso zelenjavo in tofu in jih dodajajte v vrstnem redu od najtrše do najmehkejše sestavine, najprej torej korenje, nato čebulo, tofu in bučke. Vse to pražite v ponvi, dokler se lepo ne obarva. Zelenjavo solite. Če je treba, ajdo odcedite, jo dajte nazaj v lonec, zmešajte zraven zelenjavo, nato dodajte še preostale začimbe.
Po potrebi dosolite oziroma naredite jed bolj pikantno.