Divji riž z zelenjavo in mesom
Sestavine za 3 osebe:
150 g divjega riža
1 strok česna
1 rdeča paprika
250 g brokolija
300 g govejega mesa
1 goveja jušna kocka
2 žlici sojine omake
1 žlička sezamovega olja
3 žlice olivnega olja
poper
pest bazilike
Priprava:
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
2. Česen olupimo in sesekljamo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Tudi zrezek zrežemo na trakove.
3. Jušno kocko zmešamo s tremi žlicami tople vode, sojino omako, sezamovim oljem in česnom. V to marinado položimo meso za pet minut.
4. Potem ga spečemo na dveh žlicah olivnega olja. Pečenega prestavimo v drugo posodo in prilijemo v ponev preostalo olje, dodamo papriko in brokoli ter oboje popečemo.
5. K zelenjavi dodamo še meso, prilijemo marinado in tri minute pražimo. Popramo.
6. Postrežemo z rižem in potresemo z baziliko.