Divji riž z zelenjavo in mesom
Sestavine za 3 osebe:
150 g divjega riža
1 strok česna
1 rdeča paprika
250 g brokolija
300 g govejega mesa
1 goveja jušna kocka
2 žlici sojine omake
1 žlička sezamovega olja
3 žlice olivnega olja
poper
pest bazilike
Priprava:
1. Riž skuhamo po navodilih na embalaži.
2. Česen olupimo in sesekljamo. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na trakove. Tudi zrezek zrežemo na trakove.
3. Jušno kocko zmešamo s tremi žlicami tople vode, sojino omako, sezamovim oljem in česnom. V to marinado položimo meso za pet minut.
4. Potem ga spečemo na dveh žlicah olivnega olja. Pečenega prestavimo v drugo posodo in prilijemo v ponev preostalo olje, dodamo papriko in brokoli ter oboje popečemo.
5. K zelenjavi dodamo še meso, prilijemo marinado in tri minute pražimo. Popramo.
6. Postrežemo z rižem in potresemo z baziliko.