Zanimivosti

Stavite na zdravo prehrano? Pripravite pečeni sir s kvinojo!

M. S., Maja
12. 4. 2018, 11.01
Deli članek:

Včasih nam zmanjka idej, kaj bi skuhali za kosilo. Solat smo se preobjedli, meso nam ne diši, radi pa bi pripravili nekaj novega, izdatnega in okusnega. Če stavite na zdravo prehrano, bo pečeni sir z zelenjavo in kvinojo prava izbira.

Revija Maja

Pečeni sir z zelenjavo

Sestavine za 4 osebe:
350 g rdeče pese
500 g korenja
1 žlica cele črne kumine Kotányi
3 žlice olivnega olja
200 g kvinoje
250 g sira za žar
1 bio limona
25 g svežega peteršilja
40 g mandljev v lističih

Priprava:

1. Rdečo peso olupimo in narežemo na rezine. Korenje ostrgamo in prav tako narežemo. Sir za žar narežemo na osem kosov. Limoni iztisnemo sok in nastrgamo lupino. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Mandlje popražimo v ponvi brez maščobe.

2. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Zelenjavo potresemo s kumino, dodamo žlico olivnega olja in stresemo v pekač. Pražimo približno 40 minut, da se korenje in pesa zmehčata in zlato zapečeta.

3. Medtem stresemo kvinojo v ponev in jo zalijemo s približno pol litra vode. Segrevamo do vrenja in potem kuhljamo 20 minut, da voda povre oziroma jo vsrka kvinoja, Odstavimo z ognja in ponev pokrijemo.

4. Na žlici olja v ponvi popražimo sir za žar in ga na obeh straneh popečemo.

5. Pečeno zelenjavo stresemo v skledo, z vilicami razdrobimo kvinojo, jo dodamo zelenjavi, začinimo z žlico olja, limoninim sokom in potresemo s peteršiljem, limonino lupino in mandlji.

6. Kvinojo z zelenjavo razdelimo na krožnike in dodamo še rezine sira.

Preberite tudi: Kdo se norčuje iz Vesne Šošterič? Kliknite TUKAJ!