Čokoladni kolački s slivovo rožico
Sestavine za 8 do 10 kolačkov:
75 g masla
100 g temne čokolade
2 jajci
75 g sladkorja
30 g moke
1 žlička pecilnega praška
2 vejici rožmarina
250 ml slivovega vina
6 sliv
150 g sira maskarpone
60 g olupljenih pistacij
2 žlici mandljevega likerja
1 beljak
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 160 stopinj. Čokolado nalomimo na koščke in jo skupaj z maslom stopimo nad parno kopeljo. Jajci s 50 g sladkorja 5 minut kremasto stepamo. Potem prilijemo čokolado in nato vmešamo še moko s pecilnim praškom.
2. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj zlijemo testo ter ga razmažemo na debelino 1 cm. Pečemo 20 minut. Ko je pečeno, počakamo, da se ohladi, in potem izrežemo osem krogov premera 5-6 cm.
3. Medtem osmukamo in sesekljamo rožmarin. Segrejemo ga v slivovem vinu. Odstavimo z ognja, v vino pa namočimo slive, ki smo jih izkoščičili in narezali na rezine. Namakamo 20 minut.
4. Maskarpone s pistacijami in likerjem ukašimo. Beljak stepemo s 25 g sladkorja v čvrst sneg. Vmešamo v pistacijevo kremo. Kremo z dresirno vrečko nabrizgamo na testene kolačke.
5. Rezne sliv odcedimo in jih v obliki cveta vrtnice naložimo v kremo.