Limonine pite
60 minut
148 kcal
Sestavine za 24 pit:
125 g masla
200 g moke
50 g drobno mletih ovsenih kosmičev
1 ščepec soli
1 jajce
Za nadev:
100 g masla
2 bio limoni
5 jajc
100 g medu
30 g drobno mletih ovsenih kosmičev
Sladkor v prahu za posip
Priprava:
1. Za testo zgnetemo maslo, moko, kosmiče, sol in jajce v gladko testo. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno.
2. Testo razvaljamo na pomokani površini in izrežemo 24 krogov s premerom 7 cm. Položimo jih v namaščene modele za pite ali v pekač za mafine in dno večkrat prebodemo z vilicami. Postavimo na hladno.
3. Za nadev stopimo maslo in počakamo, da se ohladi. Limonama nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Jajca stepemo in dodamo med, limonin sok in lupino ter maslo.
4. Testo v pekaču ali modelčkih potresemo s kosmiči, rahlo jih vtisnemo v testo in vlijemo nadev. Pečemo v pečici od 15 do 20 minut na 180 stopinjah.
5. Pečene pite potresemo s sladkorjem v prahu in po želji okrasimo s sesekljanimi pistacijami in limonino lupino.