Zanimivosti

Babičin recept za zelenjavno rižoto

M. S., Maja
19. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Občutek, ko doma zadiši po dobri hrani, nam pa se v ustih začno nabirati sline, je še vedno neprecenljiv. Vredno si ga je pričarati čim večkrat! Kaj torej kuhate danes?

Revija Maja

Zelenjavna rižota

Sestavine za 2 osebi:
1 majhen korenček
1 kos stebelne zelene
1 koren peteršilja
1 por
1 gomolj janeža
1 strok česna
500 ml čiste juhe
1-2 žlici olivnega olja
120 g riža za rižoto
Peteršilj za okras

Priprava:

1. Najprej očistimo zelenjavo, jo umijemo in na drobno sesekljamo. Česen olupimo in sesekljamo.

2. V ponvi segrejemo olje in popražimo česen in zelenjavo, dodamo riž in pražimo, da postekleni.

3. Počasi zalivamo z vročo juho in ves čas mešamo.

4. Ko je riž kuhan (po 18 minutah), rižoto razdelimo na krožnika in potresemo s peteršiljem.

Preberite tudi: Privoščimo si ribe: pečena orada z limono bučkami in fokačo. Kliknite TUKAJ!