Zanimivosti

Nekaj novega: rižev polpet

M. S., Maja
12. 3. 2018, 11.01
Deli članek:

Pomlad je vse bliže. Čutimo jo v lahnem vetrcu, vohamo na sprehodu po gozdu, pričaramo pa si jo lahko tudi na krožniku. Za vas smo zato tokrat pripravili recept za slasten rižev polpet.

Revija Maja

Rižev polpet

Sestavine za 4 osebe:
200 g dolgozrnatega riža
2 žlički začimbne mešanice
2 mladi čebuli
½ šopka peteršilja
2 žlici paradižnikove mezge
3 jajca
2 žlici olja
60 g šunke
50 g zelenih oliv brez koščic
50 g zelenega feferona

Priprava:

1. Zavremo pol litra vode ter ji dodamo začimbno mešanico in riž. Kuhamo 20 minut, potem pa odcedimo in počakamo, da se riž ohladi.

2. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Čebulo, peteršilj, mezgo in jajca vmešamo k rižu.

3. V ponvi segrejemo olje. Z žlico odmerimo riževe polpete, jih rahlo potlačimo in pražimo od 8 do 10 minut.

4. Riževe polpete postrežemo tople ali mrzle, obložimo pa jih s šunko, olivami in koščki feferona.

Preberite tudi: Kosilo v službi: riževa solata. Kliknite TUKAJ!