Polnjen piščanec gobami
Sestavine za 4 osebe:
1 stara žemlja
1 piščanec
2 žlici limoninega soka
sol, poper
300 g mešanih gob (npr. šampinjoni, lisičke, jurčki)
1 velika čebula
1 šopek peteršilja
1 žlica masla
100 g kisle smetane
Priprava:
1. Žemljo namočimo v mrzli vodi, čez čas ožamemo in odložimo. Piščanca splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, natremo z limoninim sokom, soljo in poprom. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo.
2. Maslo segrejemo v večji ponvi, na njem popražimo čebulo, dodamo gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Za nadev zmešamo gobe, žemljo, peteršilj in kislo smetano. Solimo, popramo.
3. Nadev z žlico nadevamo v piščanca in odprtino zapremo z zobotrebci. Piščanca položimo v namaščen pekač in pečemo na 200 stopinjah 90 minut. Postrežemo z zeleno solato.