Zanimivosti

Iz pečice: polnjen piščanec z gobami

M. S., Maja
7. 3. 2018, 11.00
Deli članek:

Kljub obilni snežni pošiljki v minulih dneh je pomlad vse bliže. Čutimo jo v lahnem vetrcu, vohamo na sprehodu po gozdu, pričaramo pa si jo lahko tudi na krožniku. Naj torej zadiši po jedeh, ki nas bodo okrepile, a ne obtežile. Stavimo na čim več zelene!

Revija Maja
Polnjen piščanec gobami

Polnjen piščanec gobami

Sestavine za 4 osebe:

1 stara žemlja
1 piščanec
2 žlici limoninega soka
sol, poper
300 g mešanih gob (npr. šampinjoni, lisičke, jurčki)
1 velika čebula
1 šopek peteršilja
1 žlica masla
100 g kisle smetane

Priprava:

1. Žemljo namočimo v mrzli vodi, čez čas ožamemo in odložimo. Piščanca splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, natremo z limoninim sokom, soljo in poprom. Gobe očistimo in narežemo na rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. Peteršilj osmukamo in sesekljamo.

2. Maslo segrejemo v večji ponvi, na njem popražimo čebulo, dodamo gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Za nadev zmešamo gobe, žemljo, peteršilj in kislo smetano. Solimo, popramo.

3. Nadev z žlico nadevamo v piščanca in odprtino zapremo z zobotrebci. Piščanca položimo v namaščen pekač in pečemo na 200 stopinjah 90 minut. Postrežemo z zeleno solato.

Preberite tudi: Pica z rukolo in kozjim sirom. Za ogled članka kliknite tukaj.