Zanimivosti

Brez mesa: čičerikin kari

M. S., Maja
24. 2. 2018, 11.01
Posodobljeno: 25. 2. 2018, 08.06
Deli članek:

Poskrbite za zdravo prehrano in občasno pripravite brezmesne obroke. Strokovnjaki za prehrano namreč svetujejo, da mesa ne uvrščate na jedilnik prav vsak dan. Če ne veste, kaj kuhati, predlagamo, da danes pripravite čičerikin kari po našem receptu.

Revija Maja

Čičerikin kari

Sestavine za 3 osebe:
1 čebula
150 g korenja
125 g rdeče pese (kuhane in vakuumsko pakirane)
1 konzerva čičerike (265 g odcejene)
1 žlica olja
100 ml vode
100 ml paradižnikove mezge
2 žlici moke
mleta rdeča paprika
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Rdečo peso narežemo na koščke. Čičeriko odcedimo.

2. Čebulo popražimo na vročem olju, dodamo korenje in zalijemo z vodo, v katero smo zamešali moko in mezgo. Potresemo z mleto rdečo papriko, solimo, popramo. Kuhljamo 10 minut.

3. Dodamo še koščke rdeče pese in čičeriko in kuhljamo še 5 minut. Ves čas mešamo. Nazadnje potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.

Preberite tudi: Za prste obliznit': polpeti s paradižnikom in pirejem. Kliknite TUKAJ!