Čičerikin kari
Sestavine za 3 osebe:
1 čebula
150 g korenja
125 g rdeče pese (kuhane in vakuumsko pakirane)
1 konzerva čičerike (265 g odcejene)
1 žlica olja
100 ml vode
100 ml paradižnikove mezge
2 žlici moke
mleta rdeča paprika
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
1. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Rdečo peso narežemo na koščke. Čičeriko odcedimo.
2. Čebulo popražimo na vročem olju, dodamo korenje in zalijemo z vodo, v katero smo zamešali moko in mezgo. Potresemo z mleto rdečo papriko, solimo, popramo. Kuhljamo 10 minut.
3. Dodamo še koščke rdeče pese in čičeriko in kuhljamo še 5 minut. Ves čas mešamo. Nazadnje potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.