Čičerikin kari
Sestavine za 3 osebe:
1 čebula
150 g korenja
125 g rdeče pese (kuhane in vakuumsko pakirane)
1 konzerva čičerike (265 g odcejene)
1 žlica olja
100 ml vode
100 ml paradižnikove mezge
2 žlici moke
mleta rdeča paprika
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
1. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Rdečo peso narežemo na koščke. Čičeriko odcedimo.
2. Čebulo popražimo na vročem olju, dodamo korenje in zalijemo z vodo, v katero smo zamešali moko in mezgo. Potresemo z mleto rdečo papriko, solimo, popramo. Kuhljamo 10 minut.
3. Dodamo še koščke rdeče pese in čičeriko in kuhljamo še 5 minut. Ves čas mešamo. Nazadnje potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.