Zanimivosti

Posladkajte se s čokolado na palčki!

Revija Maja
18. 2. 2018, 16.01
Posodobljeno: 11. 12. 2024, 07.53
Deli članek:

Za vse ljubitelje čokolade danes pripravljamo čokolado na palčki.

Revija Maja

Čokolada na palčki (70 min)

Sestavine za 15 kosov:
400 g temne čokolade
1 žlička mletega kardamoma
1 strok vanilje
½ žličke čilija v prahu
1 žlica pomarančne lupine
1 žlica sladkornih bisernih kroglic
15 cimetovih palčk

Priprava:

1. Čokolado nalomimo na koščke in jih stopimo nad parno kopeljo. Vmešamo kardamom, sredico vaniljinega stroka, čili.

2. Maso nalijemo v manjše modelčke in postavimo na hladno. Po petih minutah vstavimo na sredino modelčka cimetovo palčko. Potresemo s pomarančno lupino in sladkornimi biserčki.

3. Po eni uri, ko se čokolada ohladi, odstranimo modelčke in ponudimo s kozarcem vročega mleka, v katero vmešamo čokolado na palčki in si pripravimo vročo čokolado.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z igralko Darjo Reichman. Kliknite TUKAJ!