Zanimivosti

Klasika po novem: gobova juha s špinačo in zakuho

M. S., Maja
8. 2. 2018, 16.01
Deli članek:

Začnimo drugi mesec v letu z lahkimi jedmi, ki nam bodo pomagale, da se čim prej vrnemo na staro težo. Danes pripravljamo gobovo juho s špinačo.

Gobova juha s špinačo in zakuho

Sestavine za 4 osebe:
1 strok česna
800 ml čiste juhe
1 zvezdasti janež
20 g suhih jurčkov
500 g mešanih gob
150 g špinače
100 g jušnih testenin
8 žlic olja
sol, poper

Priprava:

1. Česen olupimo in razpolovimo. Juho zavremo s česnom in zvezdastim janežem, dodamo suhe jurčke in minuto kuhljamo. Juho odstavimo z ognja.

2. Gobe očistimo in narežemo na grižljaje. Špinačo splaknemo z mrzlo vodo.

3. Jušno zakuho skuhamo posebej v slani vodi, odcedimo, zmešamo z žličko olja.

4. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gobe. Solimo, popramo.

5. Juho precedimo, solimo, dodamo špinačo in zakuho, zavremo, dodamo še gobe in pokapljamo z oljem.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!