Gobova juha s špinačo in zakuho
Sestavine za 4 osebe:
1 strok česna
800 ml čiste juhe
1 zvezdasti janež
20 g suhih jurčkov
500 g mešanih gob
150 g špinače
100 g jušnih testenin
8 žlic olja
sol, poper
Priprava:
1. Česen olupimo in razpolovimo. Juho zavremo s česnom in zvezdastim janežem, dodamo suhe jurčke in minuto kuhljamo. Juho odstavimo z ognja.

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
2. Gobe očistimo in narežemo na grižljaje. Špinačo splaknemo z mrzlo vodo.
3. Jušno zakuho skuhamo posebej v slani vodi, odcedimo, zmešamo z žličko olja.
4. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo gobe. Solimo, popramo.
5. Juho precedimo, solimo, dodamo špinačo in zakuho, zavremo, dodamo še gobe in pokapljamo z oljem.