Fižol z mesom, pomarančo in čokolado
Sestavine za 4 osebe:
900 g pustega govejega mesa
1 čebula
1 rdeč feferon
1 strok česna
400 g paradižnikovih koščkov iz konzerve
400 g rdečega fižola iz konzerve
150 ml rdečega vina
150 ml goveje juhe
1 žlička kajenskega popra
1 žlička kumine
1 bio pomaranča
50 g klobase chorizo
2-3 rebra temne čokolade
Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. meso narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na osminke, česen pretlačimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, pomaranči naribamo lupino in iztisnemo sok. Klobaso olupimo in narežemo.
2. Vse sestavine, razen čokolade in feferona, stresemo v lonec, dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v pečico za dve uri.
3. Dvajset minut pred konce kuhanja dodamo čokolado in feferon. Ponudimo s kruhom in solato.