Zanimivosti

Klasika po novem: Fižol z mesom, pomarančo in čokolado

M. O. Ž.
22. 12. 2017, 16.01
Deli članek:

Manj umazane posode, manj zapletenih postopkov priprave - natanko tako poteka kuhanje v enem loncu. In zato nam je zelo všeč.

Revija Maja

Fižol z mesom, pomarančo in čokolado

Sestavine za 4 osebe:


900 g pustega govejega mesa
1 čebula
1 rdeč feferon
1 strok česna
400 g paradižnikovih koščkov iz konzerve
400 g rdečega fižola iz konzerve
150 ml rdečega vina
150 ml goveje juhe
1 žlička kajenskega popra
1 žlička kumine
1 bio pomaranča
50 g klobase chorizo
2-3 rebra temne čokolade

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. meso narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na osminke, česen pretlačimo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Fižol splaknemo z mrzlo vodo, pomaranči naribamo lupino in iztisnemo sok. Klobaso olupimo in narežemo.

2. Vse sestavine, razen čokolade in feferona, stresemo v lonec, dobro premešamo, pokrijemo in postavimo v pečico za dve uri.

3. Dvajset minut pred konce kuhanja dodamo čokolado in feferon. Ponudimo s kruhom in solato.

Preberite tudi: Sarme za neučakane. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu