Zanimivosti

Nekaj posebnega: Mesna enolončnica s suhim sadjem

M. O. Ž.
25. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Danes svoje bližnje presenetite s prav posebno enolončnico!

Revija Maja

Mesna enolončnica s suhim sadjem in orehi

Sestavine za 6 oseb:
800 g svinjine
2 žlici moke
3 žlice olja
1 čebula
3 stebla zelene
2 stroka česna
1 žlička cimeta
1 žlička karija
2 žlici osmukanih timijanovih listkov
100 g suhih datljev
100 g suhih marelic
1 pomaranča
500 ml suhega belega vina
25 g orehovih jedrc
sesekljan peteršilj

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Meso narežemo na koščke in jih potresemo z moko. Popražimo jih na vročem olju.

2. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Zeleno na drobno zrežemo, prav tako datlje in marelice.

3. Na olju v loncu popražimo čebulo, zeleno, česen in mešamo 4 minute. Dodamo še začimbe in naprej pražimo. Nazadnje vmešamo timijan, datlje, marelice, zalijemo s pomarančnim sokom in vinom. Solimo, popramo.

4. Dodamo še meso in postavimo v pečico, ogreto na 170 stopinj, za dve uri. Orehe sesekljamo in popražimo v ponvi brez maščobe.

5. Na koncu enolončnico potresemo z orehi in peteršiljem ter ponudimo.

Preberite tudi: Naj bo tudi miza praznično okrašena. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu