Zanimivosti

Brez mesa: Lečna enolončnica s feto

M. O. Ž.
23. 12. 2017, 11.01
Deli članek:

Manj umazane posode, manj zapletenih postopkov priprave. Danes kuhamo lečno enolončnico s feto!

Revija Maja

Lečna enolončnica s feto

Sestavine za 6 do 8 oseb:
250 g leče
3 bučke
1 kg sladkega krompirja
3 čebule
3 stroki česna
9 žlic olivnega olja
1,3 l zelenjavne juhe
4 žlice mediteranskih zelišč (rožmarin, timijan, origano)
100 g paradižnikove mezge
500 g češnjevih paradižnikov
200 g sira feta
2 žlici kaper
50 g črnih in zelenih oliv
1 čabata
1 rdeč feferon
morska sol, poper

Priprava:

PAPIR_shutterstock_1418237465

Izpostavljeno

Trajnost v papirni industriji


1. Lečo čez noč namočimo v vodi. Bučke umijemo in narežemo na koščke. Krompir olupimo in prav tako zrežemo na koščke. Česen in čebulo olupimo, česen pretlačimo, čebulo sesekljamo.

2. Lečo, krompir, čebulo in česen popražimo na treh žlicah olja. Zalijemo z juho, dodamo zelišča in mezgo, zavremo in pokrito kuhamo od 20 do 25 minut. Paradižnik in bučke dodamo enolončnici 10 minut pred koncem kuhanja.

3. Feto zdrobimo in zmešamo s kaprami, olivami in štirimi žlicami olja. Čabato narežemo na kose. Feferonu odstranimo semena in sesekljamo.

4. Na preostalem olju popražimo koščke kruha, dodamo feferon in solimo.

5. Enolončnico solimo in popramo, ponudimo s feto in koščki kruha.

Preberite tudi: Praznična peka: Čokoladne zvezdice z malinovim prelivom. Kliknite TUKAJ!

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja