Zanimivosti

Naj zadiši po praznikih s slastnimi čokoladnimi kapicami!

M. O. Ž.
15. 12. 2017, 12.01
Deli članek:

Le še nekaj dni je časa, da zberemo najboljše recepte, kupimo sestavine zanje in zavihamo rokave za pripravo vseh prazničnih dobrot. Tokrat pečemo čokoladne kapice!

Revija Maja

Čokoladne kapice (50 minut)

Sestavine za 75 piškotov:

Za čokoladno testo:
250 g moke
65 g sladkorja v prahu
10 g grenkega kakava
¼ žličke soli
½ žličke vaniljeve esence
150 g masla
1 rumenjak
1 žlica mleka

Za nadev:
3 beljaki
280 g sladkorja
30 g grenkega kakava
35 g koruznega škroba
2 vrečki temne čokoladne glazure
10 g instantne kave v prahu

Priprava:
1. Za testo v skledo presejemo moko, sladkor v prahu in kakav, dodamo sol in vaniljo.

2. Hladno maslo narežemo na koščke in dodamo moki. Zgnetemo s prsti, dodamo rumenjak in mleko. Zgnetemo v gladko testo.

3. Zavijemo ga v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

4. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini 5 mm na tanko. Izrežemo kroge s premerom 3,5 cm in jih položimo v pekač, obložen s papirjem za peko.

5. Beljake in sladkor zmešamo v skledi, ki jo potem segrevamo nad parno kopeljo. Med mešanjem segrevamo na 50 stopinj, potem pa z električnim mešalnikom stepemo v sneg.

6. Na sneg presejemo kakav in škrob in z lopatko previdno in na hitro vmešamo v sneg. Maso nadevamo v dresirno vrečko in na vsak testeni krog odmerimo kupček.

7. Pečemo 20 minut, a po 15 minutah odpremo vrata pečice in zataknemo kuhalnico, da se 5 minut piškoti pečejo na »prepihu«.

8. Čokoladno glazuro segrejemo in vanjo potopimo vrhnje dele piškotov. Potresemo s kavo in po želji okrasimo z bisernimi kroglicami.

Majin nasvet

Kakav previdno vmešamo v sneg in ne mešamo preveč intenzivno in predolgo, da se nam sneg ne bo sesedel, nadev pa postal tekoč in ga ne bomo mogli nabrizgati na testo.

Preberite tudi: Ta teden kuhamo z novinarko in fotografinjo Mankico Kranjec. Kliknite TUKAJ!