Telečji zrezek z dušeno bučo
Sestavine za 4 osebe:

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
4 telečji zrezki (po 200 g)
600 g muškatne buče
1 šalotka
40 g masla
sol, poper
1 majhna cimetova palčka
2 žlici rozin
200 ml suhega rdečega vina
4 čebule
2 žlici olivnega olja
1 vejica rožmarina
Priprava:
1. Bučo olupimo in narežemo na rezine. Šalotko olupimo in sesekljamo. Maslo segrejemo v ponvi in na njem popražimo šalotko, dodamo rezine buče, solimo in dodamo cimet. Na šibkem ognju dušimo do mehkega.
2. Rozine 10 minut namakamo v vinu. Medtem olupimo čebule in jih narežemo na tanke rezine.
3. Zrezke popramo in jih na vročem olju na obeh straneh po 3 do 4 minute pražimo. Odstavimo z ognja in pokrijemo, da ostanejo topli.
4. V omako od pečenja mesa stresemo čebulo, dušimo, zalijemo z vinom z rozinami, dodamo osmukan rožmarin. Solimo, popramo.
5. Na hitro v omaki pregrejemo še zrezke in ponudimo z rezinami buče.
Majin nasvet
Za bolj bogato prilogo k zrezkom postrežemo še pečen krompirček.