Zanimivosti

Buče v sladki preobleki

Revija Maja
7. 11. 2017, 15.01
Deli članek:

Oranžne buče nas jeseni zapeljujejo s svojo barvo in sladkastim okusom.

Revija Maja

Res bi bilo škoda, če buč ne bi predelali v sladice. Strašno dobre so!

MANJ MAŠČOB, VEGI, MANJ KALORIJ
Porcija vsebuje
142 kcal
1,9 g B
5,1 g M
22 g OH
Bučni piškoti
Sestavine za 20 piškotov:
125 g masla
200 g sladkorja
1 jajce
300 g moke
1 žlička pecilnega praška
1 noževa konica soli
1 žlička cimeta
1 žlička mletega ingverja
½ žličke mletega kardamoma
150 g bučnega mesa

Priprava:
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Maslo, sladkor, vaniljin sladkor in jajce do gladkega zmešamo.

Moko, pecilni prašek, sol, cimet, ingver in kardamom dobro premešamo in dodamo jajčni zmesi. Odcedimo nastrgano bučo in dodamo testu.

Z žlico odmerjamo kupčke testa in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo od 15 do 20 minut.

Ideja
Namesto belega sladkorja uporabimo sladilo brez kalorij in piškote olajšamo za 800 kalorij, kar pride na piškot 40 kalorij manj.

Revija Maja

BREZ GLUTENA, MANJ OH, VEGI
Porcija vsebuje
222 kcal
1 g B
20 g M
16 g OH
Vroči rumov napitek
200 g bučnega mesa
50 g masla
5 žlic jabolčnega soka
30 g sladkorja
1 noževa konica mletega cimeta
1 noževa konica mletih nageljnovih žbic
¼ žličke mletega ingverja
12 cl ruma
120 ml smetane

Ideja
Namesto sladkorja uporabimo med in si prihranimo 20 kalorij.

Priprava:
1. Bučo narežemo na koščke in jih dušimo na vročem maslu. Dodamo jabolčni sok in sladkor (ali med) in dušimo še pol ure, da se buča zmehča. Po potrebi prilijemo nekaj vode.
2. Mešanici dodamo cimet, nageljnove žbice in ingver. Ko se ohladi, ukašimo.
3. V vsako skodelico odmerimo dve žlici bučnega pireja, zalijemo z rumom in prilijemo malce vroče vode.
4. Smetano stepemo, naložimo na pire in še vroče ponudimo.

Revija Maja

BREZ GLUTENA, VEGI, MANJ KALORIJ
Porcija vsebuje
143 kcal
2,3 g B
9,8 g M
12 g OH

Bučna krema s strahci
Sestavine za 6 oseb:
100 g bučnega mesa
100 ml pomarančnega soka
60 g + 20 g kondenziranega mleka
1 noževa konica cimeta
250 ml sladke smetane
12 čokoladnih kapljic

Priprava:
1. V loncu zavremo koščke buče in pomarančni sok in 15 minut kuhljamo. Večkrat premešamo.
2. Dodamo 60 g kondenziranega mleka in cimet ter ukašimo.
3. Smetano stepemo, polovico je dodamo bučni kremi. Naložimo v kozarce.
4. Preostalo mleko dodamo smetani in na vrh bučne kreme nabrizgamo z dresirno vrečko kupčke v obliki strahcev. Čokoladne kapljice porabimo za oči.

Estrada

PR_nedaUkraden
Aktualove zvezde

Neda Ukraden pri vas doma

vid-valic, veseljak, janja-ulaga, nejc-drobnic, jutranja-budnica
Jutranja budnica na Veseljaku

Vid Valič: 'Ženska in moška pamet sta kot jin in jang'

Vojko Korošec isff , Franko Ascani predsednik Ficts  , Andrej Vodušek Radio1
Izjemen uspeh

Film Dežela junakov prejel medaljo in častno omembo na filmskem festivalu v Milanu

Anne Hathaway
Ameriški igralki

V novem Nolanovem filmu naj bi zaigrali tudi Anne Hathaway in Zendaya

blaž-geč-zvita-feltna-1
Publika jim daje energijo

Video: Za fante iz skupine Zvita feltna je vse leto Martinovo

best-fm-stozice
2. rojstni dan BEST FM

10 tisoč obiskovalcev v Stožicah uživalo v balkanskih ritmih

Zanimivosti

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki

rep46-2024_naslovka
Zanimivosti

Vrtljiva vrata Anžeta Logarja: Nazaj v naročje k Janezu Janši

spanje
Različne zahteve glede na starost

Koliko spanca potrebujete glede na vašo starost?