Sestavine za 4 osebe:
- 4 svinjski medaljoni (po 100 g)
- 200 g svežega kozjega sira
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 1 čili
- 4 vršički rožmarina
- 4 vejice timijana
- 4 vršički origana
- 1 kavna žlička mlete sladke paprike
- sol in poper
- 2 žlici olivnega olja
- 150 ml čiste zelenjavne juhe
Priprava:
- Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Čili narežemo na koleščke. Dišavna zelišča operemo, osušimo, polovico listkov osmukamo in sesekljamo, preostalo prihranimo za okras. Nato sir zmešamo s česnom, čilijem, sesekljanimi zelišči, papriko v prahu, soljo in poprom.
- Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Medaljone solimo in na vročem olju v ponvi, ki jo lahko prestavimo v pečico, po obeh straneh na hitro popečemo.
- Na dno vlijemo juho, zgornjo stran medaljonov namažemo z začinjenim sirom, dodamo češnjeve paradižnike, postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut.