Še posebej dobro se ujemajo z mesom in stročnicami. Tale jed nas bo zelo nasitila in nas oskrbela z vsemi potrebnimi hranili – od beljakovin in ogljikovih hidratov pa do vitaminov in mineralov.
Sestavine (za 4 osebe):
- 500 g olupljene, razsemenjene in na kocke narezane buče hokaido,
- 1 žlička soli,
- 2 l vode,
- 1 žlica svinjske masti,
- 1 sesekljana čebula,
- 2 strta stroka česna,
- 500 g zmlete svinjine,
- 150 g kuhanega belega fižola,
- 2 razrezana paradižnika,
- 1 vejica svežega rožmarina,
Priprava:
- V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali ½ žličke soli, in v njej 5 minut kuhamo koščke buče. Nato jih odcedimo in shranimo na toplem.
- V veliki kozici raztopimo mast ter na njej 2 minuti pražimo čebulo in česen.
- Dodamo meso in ga pražimo 5 minut. Primešamo koščke buče, fižol, paradižnik in rožmarin, prilijemo vino in kuhamo 3 minute, da tekočina povre. Nazadnje dodamo preostalo sol, poper in piment, zalijemo z juho ter kuhamo še 15 minut.
- Jed takoj postrežemo in zraven ponudimo kuhan riž.