Zanimivosti

Dušena svinjina z bučo,fižolom in paradižnikom

Zvonka Labernik, Ženska
14. 10. 2017, 15.00
Deli članek:

Iz barvitih, slastnih zimskih vrst buč lahko pripravimo najrazličnejše jedi.

Še posebej dobro se ujemajo z mesom in stročnicami. Tale jed nas bo zelo nasitila in nas oskrbela z vsemi potrebnimi hranili – od beljakovin in ogljikovih hidratov pa do vitaminov in mineralov.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 500 g olupljene, razsemenjene in na kocke narezane buče hokaido,
  • 1 žlička soli,
  • 2 l vode,
  • 1 žlica svinjske masti,
  • 1 sesekljana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • 500 g zmlete svinjine,
  • 150 g kuhanega belega fižola,
  • 2 razrezana paradižnika,
  • 1 vejica svežega rožmarina,

Priprava:

  1. V kozici zavremo vodo, ki smo ji dodali ½ žličke soli, in v njej 5 minut kuhamo koščke buče. Nato jih odcedimo in shranimo na toplem.
  2. V veliki kozici raztopimo mast ter na njej 2 minuti pražimo čebulo in česen.
  3. Dodamo meso in ga pražimo 5 minut. Primešamo koščke buče, fižol, paradižnik in rožmarin, prilijemo vino in kuhamo 3 minute, da tekočina povre. Nazadnje dodamo preostalo sol, poper in piment, zalijemo z juho ter kuhamo še 15 minut.
  4. Jed takoj postrežemo in zraven ponudimo kuhan riž.