Sestavine:
- 280 g starega belega kruha (najboljša je čabata)
- 2 čebuli
- 600 g majhnih šampinjonov
- 3 žlice olivnega olja
- sol
- poper
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 75 ml belega vina
- 125 ml zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove
- 200 g vložene pečene paprike
- 250 g očiščene solate (endivija, ali radič, ali hrastov list, ali motovilec, lahko tudi mešano)
- 100 g rdečih grozdnih jagod
- 50 g parmezana.
Priprava: En dan star kruh narežemo na 1,5 cm velike kocke, te damo na pekač in pečemo v pečici pri 200 stopinjah 10 minut, da zlato porjavijo. Med pečenjem jih enkrat premešamo. Pustimo, da se ohladijo. Čebulo prerežemo, polovici pa narežemo na tanke polkrožne rezine. Gobe očistimo in prerežemo. V veliki teflonski ponvi segrejemo olje ter pražimo čebulo in gobe na srednje močnem ognju pet minut. Solimo in popramo, zalijemo s kisom, vinom in juho in pustimo, da enkrat prevre. Odstavimo, da se gobe ohladijo. V olje vloženo pečeno papriko odcedimo in narežemo na koščke. Pomešamo jo z gobami. Solatne liste operemo, odcedimo in natrgamo na koščke. Pomešamo jo z gobami in papriko. Primešamo prepražene kruhove kocke in potresemo z nastrganimi lističi parmezana. Solata naj stoji deset minut, preden jo postrežemo.