Sestavine:
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 2 rdeča čilija
- 4 žlice olja
- 800 g mletega jagnječjega mesa (ali govedine)
- 400 g čičerke iz konzerve
- 300 ml mesne juhe
- 800 g paradižnikov v koščkih (svežih ali iz konzerve)
- 3 vejice koriandra
- za noževo konico mletega kumina
- 200 g kisle smetane.
Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. Čilija podolžno zarežemo in očistimo semenja, nato ju narežemo na tanke obročke. V kozici segrejemo olje in na močnem ognju popečemo mleto meso, da porjavi (tri minute). Dodamo čebulo, česen in čili, premešamo in pražimo še dve minuti. Solimo. Čičerko stresemo na cedilo in oplaknemo pod hladno vodo. Ko se odteče, jo skupaj s koščki paradižnikov primešamo sestavinam v ponvi. Zalijemo z juho. Na zmernem ognju kuhamo v pokriti posodi deset minut, da jed počasi vre. Potresemo s sesekljanimi listki koriandra. Solimo, popramo in začinimo s kuminom. Ponudimo s popečenim kruhom in kislo smetano.