Tega ni treba posebej lepo oblikovati, le razvaljanega nadevamo s sadjem, nato pa zapognemo v debel rob, da vsebina ne uhaja.
Sestavine (za okrogel model s premerom 22 cm):
- 300 g pšenične moke,
- 200 g na kocke narezanega hladnega surovega masla,
- 150 g sladkorja,
- 1 jajce,
- nastrgana lupinica ½ neškropljene limone,

Njena.si
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
za nadev:
- 1 kg razkoščičenih in razpolovljenih zrelih sliv,
- 120 g sladkorja,
- 1 žlica vaniljevega sladkorja,
- ½ žličke zmletega cimeta,
- 2 žlici jedilnega škroba.
Priprava:
- Moko presejemo na delovno površino, dodamo koščke masla in pognetemo v grobe drobtine. V sredini naredimo jamico, vanjo damo sladkor, jajce in limonino lupinico ter premešamo. Ugnetemo čvrsto testo, zavijemo ga v folijo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
- Za nadev slive zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem, cimetom in jedilnim škrobom ter postavimo na stran.
- Pečico segrejemo na 180 °C in okrogel pekač navlažimo z vodo.
- Ohlajeno testo razvaljamo v krog, ki naj bo za vsaj 6 cm večji od dna pekača. Prestavimo ga v pekač in obložimo s slivami. Rob testa zapognemo navznoter čez nadev in oblikujemo nekaj zaporednih gub, ki jih narahlo stisnemo.
- Galeto pečemo 40 minut, da se testo hrustljavo zapeče in sadje zmehča.