Sestavine (za 4 osebe):
- 600 g očiščenih večjih lignjev,
- 1 žlička morske soli,
- 3 strti stroke česna,
- 1 žlica drobno sesekljanega timijana,
- 2 žlici olivnega olja,
- 2 olupljeni in na kockice narezani bučki,
- 200 g na kockice narezanega sira (na primer gavda),
- 2 žlici kečapa,
- ½ žličke sveže zmletega črnega popra,
- 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja.

Zanimivosti
Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025
Priprava:
- Lignje natremo s ½ žličke soli, posujemo s česnom in timijanom, pokapamo z žlico olja in premešamo. Zložimo jih v plastično posodo, dobro zapremo in za 2 uri damo v hladilnik.
- Posebej za nadev zmešamo bučke, sir, kečap, preostalo sol, poper in peteršilj.
- Z zmesjo nadevamo lignje, odprtino vsakega pa zapremo z zobotrebcem, da nadev ne bo uhajal.
- Tako pripravljene lignje položimo na rešetko žara in jih pečemo 12 do 15 minut. Med peko jih večkrat obrnemo in pokapamo s preostalim oljem.