Zanimivosti

Pozor! Pobiramo ravno prav zrele pridelke

P.R.
3. 9. 2017, 20.01
Deli članek:

Dozorevanje v shrambi ni pravi način.

Dreamstime

Ravno prav zrel pridelek pomeni, da ga ne poberemo prehitro, ko rastline še niso mogle v svoje plodove, liste ali korenine uskladiščiti vse energije sonca in bogastva zemlje. Torej utrgamo paradižnik takrat, ko je že lepo rdeče obarvan, saj zelen ne vsebuje veliko koristnih snovi. Mnogi pridelovalci domače zelenjave raje naenkrat naberejo več plodov in jih nato pustijo, da dozorijo na oknu ali v shrambi. Čeprav se plodovi obarvajo, ne vsebujejo veliko koristnih snovi, saj niso prejeli dovolj sončne svetlobe. Enako velja za »plastično« lep paradižnik na policah trgovin pozimi. Denar, ki ga takrat odštejemo zanj, je vržen skozi okno.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu