Kakšne sestavine – od mesa do zelenjave – bomo uporabili, je odvisno od našega okusa in razpoložljivih sestavin.
Sestavine (za 4 osebe):
- 1 žlička semen kumine,
- 1 žlička semen janeža,
- 1 žlica semen koriandra,
- 1 žlička zrn črnega popra,
- ½ žličke nageljnovih žbic,
- majhen košček cimeta,
- 2 sesekljani čebuli,
- 3 celi stroki česna,
- 2 žlici olupljene in sesekljane ingverjeve korenike,
- 1 majhen rdeč pekoči čili s semeni,
- 2 žlici prečiščenega masla
- 2 žlici vode,
- 800 g na koščke narezanega piščančjega fileja,
- 1 žlička soli,
- 300 g na krhlje narezanega paradižnika,
- 500 ml piščančje jušne osnove,
- 3 žlice sesekljanih svežih listkov koriandra,
- nekaj celih listkov svežega koriandra za posip.
Priprava:
- Semena kumine, janeža, koriandra, poprova zrna, nageljnove žbice in cimet v ponvi brez maščobe popražimo toliko, da zadišijo. Ko se ohladijo, jih zmeljem v terilniku.
- Čebulo, česen, ingver, čili in vodo damo v mešalnik in obdelamo v gladko pasto.
- V ponvi razpustimo prečiščeno maslo in na njem 3 minute pražimo začimbno pasto. Dodamo koščke piščanca in jih pražimo 5 minut, da porjavijo. Posujemo jih z zmletimi začimbami, posolimo in pražimo še 2 minuti.
- Dodamo paradižnik, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 40 minut. Če tekočina preveč povre, prilijemo še nekaj vode.
- Nazadnje primešamo sesekljane listke koriandra in kuhamo še 5 minut.
- Jed postrežemo še vročo, posujemo jo z listki koriandra in zraven ponudimo kuhan riž.