Zanimivosti

Zeliščni kapučino

E.K., Zeleni raj
10. 9. 2017, 15.00
Deli članek:

Plemenita juhica je pripravljena iz zračne smetane in potresena z zdrobljenim rožnatim poprom – kot v ugledni restavraciji!

Potrebujemo (za 4 osebe):

  • 4 šalotke, olupimo in nasekljamo
  • 5 žlic oz. 80 g masla
  • 1 dl belega vina
  • 2 šopka različnih zelišč, kot so pehtran, krebuljica, koriander, operemo in narežemo
  • 1 čajno žličko rožnatega popra, zdrobimo

Za predpripravo: 1 jedilno žlico moke, 500 ml kokošje juhe, 3 jedilne žlice limoninega soka, sol, poper, 150 ml mleka.

stroski, nasveti, finance, zavarovanje, generali, nalozbe

Zanimivosti

Odgovorno v prihodnost z naložbenim zavarovanjem

Zelišča potresemo vedno šele tik pred serviranjem.

Priprava (30 minut):

  1. Šalotko dušimo na maslu (ena jedilna žlica), da postekleni. Potresemo z moko in še na kratko dušimo. Zalijemo z vinom in kokošjo juho ter kuhamo med mešanjem.
  2. Zelišča in ostanek masla stisnemo v fin pire in dodamo v juho. Juho premešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu dodamo limonin sok, sol in poper.
  3. Segrejemo mleko in ga s paličnim mešalnikom penasto stepemo. Juho nalijemo v skodelice za kapučino ali v steklene posodice, dodamo spenjeno mleko, rahlo premešamo in potresemo z zdrobljenim rožnatim poprom ter postrežemo.