Potrebujemo (za 4 osebe):
- 4 šalotke, olupimo in nasekljamo
- 5 žlic oz. 80 g masla
- 1 dl belega vina
- 2 šopka različnih zelišč, kot so pehtran, krebuljica, koriander, operemo in narežemo
- 1 čajno žličko rožnatega popra, zdrobimo
Za predpripravo: 1 jedilno žlico moke, 500 ml kokošje juhe, 3 jedilne žlice limoninega soka, sol, poper, 150 ml mleka.
Zelišča potresemo vedno šele tik pred serviranjem.
Priprava (30 minut):
- Šalotko dušimo na maslu (ena jedilna žlica), da postekleni. Potresemo z moko in še na kratko dušimo. Zalijemo z vinom in kokošjo juho ter kuhamo med mešanjem.
- Zelišča in ostanek masla stisnemo v fin pire in dodamo v juho. Juho premešamo s paličnim mešalnikom. Po okusu dodamo limonin sok, sol in poper.
- Segrejemo mleko in ga s paličnim mešalnikom penasto stepemo. Juho nalijemo v skodelice za kapučino ali v steklene posodice, dodamo spenjeno mleko, rahlo premešamo in potresemo z zdrobljenim rožnatim poprom ter postrežemo.