Zanimivosti

Zlate perutničke z limono

Maja Poljšak, Maja
3. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

Ko nam prijajo lažje jedi, piščanca ne cvremo, temveč preprosto spečemo ali dušimo v omaki.

Sestavine za 4 osebe:

  • 12 perutničk
  • 1 strok česna
  • 1 neškropljena limona (nastrgana lupinica in sok)
  • 2 žlici olja ali masla
  • 2 žlici kurkume
  • sol in poper
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici sladke smetane ali jogurta
  • 250 ml čiste kokošje juhe

Priprava:

  1. V posodi na olju ali maslu najprej nekaj minut pražimo in mešamo perutničke, česen in kurkumo. Vmes solimo in popramo, nato pokapljamo z limoninim sokom, dodamo limonino lupinico in pokrito dušimo 10 minut.
  2. V skodelici zmešamo škrob in smetano ali jogurt. Perutničke zalijemo z juho, vmešamo škrob in delno pokrito kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti. Tako pripravljene perutničke ponudimo z dušenim ali kuhanim dolgozrnatim rižem.

Zanimivosti

cistilnica-novak04
Zanimivosti

Oblačilom in preprogam se splača privoščiti pravo nego

Klic dobrote 2023_Bernarda Žarn in Jure Sešek
Klic dobrote 2024

Dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

leteči tigri
Claire Lee Chennault

Leteči tigri so rešili Kitajsko

_DSC5241
Zanimivosti

Huawei predstavil nove pametne ure in pojasnil pomen zabeleženih podatkov

20241028_100059_100551
Zanimivosti

Kaj je tako posebnega pri Huawei napravah, da Ciril Komotar ne more brez njih?

gus
3400 kilometrov v napačno smer

Kraljevi pingvin Gus močno zataval s svoje domovine na Antarktiki