Zanimivosti

Zlate perutničke z limono

Maja Poljšak, Maja
3. 9. 2017, 09.00
Deli članek:

Ko nam prijajo lažje jedi, piščanca ne cvremo, temveč preprosto spečemo ali dušimo v omaki.

Sestavine za 4 osebe:

  • 12 perutničk
  • 1 strok česna
  • 1 neškropljena limona (nastrgana lupinica in sok)
  • 2 žlici olja ali masla
  • 2 žlici kurkume
  • sol in poper
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 2 žlici sladke smetane ali jogurta
  • 250 ml čiste kokošje juhe

Priprava:

  1. V posodi na olju ali maslu najprej nekaj minut pražimo in mešamo perutničke, česen in kurkumo. Vmes solimo in popramo, nato pokapljamo z limoninim sokom, dodamo limonino lupinico in pokrito dušimo 10 minut.
  2. V skodelici zmešamo škrob in smetano ali jogurt. Perutničke zalijemo z juho, vmešamo škrob in delno pokrito kuhamo še nekaj minut, da se omaka malo zgosti. Tako pripravljene perutničke ponudimo z dušenim ali kuhanim dolgozrnatim rižem.