Gospodarsko interesno združenje proizvajalcev profesionalne opreme za gostinstvo, pekarstvo, slaščičarstvo in sladoledarstvo ob tej priložnosti pripravlja prav poseben dogodek. Jutri se bodo namreč na Šmartinski cesti 106 odvijale prav posebne brezplačne delavnice.
Na delavnicah v kuhinji bodo spoznavali umetnost peke makaronov, inovativnega načina priprave pekovskega peciva, pripravo naravnega in vegetarijanskega sladoleda, krompirja v hitri prehrani in pripravo mesa v konvektomatu.
V dopoldanskem delu, od 10. do 14.30, se bodo udeleženci praznovanja lahko preizkusili na brezplačnih delavnicah v kuhinji ali baru. Na delavnicah v kuhinji bodo spoznavali umetnost peke makaronov, inovativnega načina priprave pekovskega peciva, pripravo naravnega in vegetarijanskega sladoleda, krompirja v hitri prehrani in pripravo mesa v konvektomatu. Na delavnicah v baru pa bodo udeleženci spoznali marsikaj novega o pravilni uporabi čokolade glede na vsebnost kakava, vrste in sorte. Spoznavali bodo tudi umetnije iz spenjenega mleka ter osnove tehnik, pripravo posebne kave na različne načine, premium pijače in mešanje koktajlov z Društvom barmanov Slovenije. Delavnice bo povezoval Gorazd Potočnik.Obiskovalci bodo seveda lahko degustirali različna vina in piva, v popoldanskem delu pa vse, kot se za rojstni dan spodobi, čaka tudi torta.