Zanimivosti

Magdalena s polaganjem dlani lajša bolečine

Gorazd Dominko
2. 11. 2014, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Magdalena Gorenc je pred sedmimi leti prvič prišla v stik z Reikijem in to, kar je doživela takrat,- želi predajati naprej.

Marko Vavpotič / KMA

Hvaležna vsem osebnim izkušnjam, saj zaradi njih sliši in vesela za vsakogar, ki olajšano odkoraka novim izzivom naproti. 

Zdaj organizirate  delavnice Reiki-ja. Mnogi mislijo, da gre zgolj za polaganje rok, pa je veliko več kot to, mar ne?

Seveda je veliko več kot samo polaganje rok, kjer so tamkajšnji kanali čudovito orodje za vse, ki se želijo podati na pot spoznavanja, se otresti nepotrebno pridobljenih zapisov. Z odpiranjem, odklepanjem kanalov za prevajanje božanske Univerzalne Življenjske Energije, se začne konkreten vzpon po spirali osebnostnega razvoja. In ja, vse je torej v naših rokah, ne smemo pa pozabiti da se nič ne zgodi čez noč.

Kako in komu najbolj pomagajo?

Reiki pomaga vsakemu, ki se odloči za spremembo v svojem življenju. Je meditativna tehnika in preko meditacije oz. poglabljanja vase začnemo spoznavati  kdo smo bili, kaj smo, kaj bomo in česa  v življenju  ne potrebujemo več. Potrebno je spuščati in odpuščati! Pomaga k večjemu optimizmu, boljšemu razpoloženju, k večji aktivnosti, odpravlja stres, pripomore k boljši koncentraciji pri študiju ali poslu, lajša bolečine, razvija samozaupanje, krepi imunski sistem in še in še….

Imate tudi individualne pogovore, nam lahko iz izkušenj poveste se Slovenci znamo odpreti?

Res nosimo globoko zakoreninjene vzorce iz otroštva, ko nismo smeli prisostvovati pogovorom odraslih, kaj šele, da bi se vmes oglasili, četudi je šlo za povsem banalno zadevo in v tistem trenutku za nas nadvse pomembno. In s tem rastemo in odraščamo…in večkrat, ko slišimo ¨tiho bodi, ker mi govorimo¨ ali pa ¨boš potem povedal¨ ipd., bolj se sidra v nas zavest, da nismo pomembni.

Zato verjetno  redkeje, kot bi bilo potrebno, razmišljamo naglas, kajne?

Težko razpravljamo o svojih osebnih problemih, saj smo naučeni in vzgojeni, da se tega pač ne počne, ker, kaj pa koga briga kaj se nam dogaja….če že,  pa verjetno zato, da bo lahko širil govorice in se naslajal nad našo ''nesrečo''.

Sveti Zmaji so varuhi Starodavnih Modrosti in Znanj in so tudi vaši prijatelji, mar ne …in vam pomagajo pri izdelavi talismanov?

So mogočna bitja, ki pomagajo razumeti kaj je bistvo našega namena na Zemlji.  Ko se povežem z njimi mi na svojevrsten način sporočijo, kaj človek v danem trenutku potrebuje. Pomagajo mi, da sem pozorna oz. namignejo na ''skrita'' sporočila v pogovoru. Opozarjajo na ''šibko točko'' posameznika. Sporočila, ki jih predajajo, so zelo osebna in neposredna; saj so Zmaji glasniki našega notranjega ognja in moči. Res pa je, da je včasih ta sporočila težko sprejeti, saj mogoče še nismo pripravljeni na spremembe v naših življenjih. Ampak, tako kot vsa druga Bitja Svetlobe, potrpežljivo čakajo na naš namig in prošnjo po pomoči.

Izraz zvočna kopel pomeni potopiti se v vibracije zvokov in nima nobene povezave s klasičnim pojmovanjem kopeli.

Ustvarjena je z zvoki gonga, himalajskih posod ter drugih glasbil, sozvočje katerih nas vodi v svet notranjega blagostanja, pomiritve, zedinjenje telesa, uma in srca. Prenovi, očisti naš um in telo. S pomočjo zvočne kopeli vstopamo v višja stanja zavesti, pričnemo sproščati energetske in fizične blokade, krepimo obrambni mehanizem telesa, saj prebudimo spečo moč naših notranjih organov. Izvablja stare in potlačene energije in vzorce in jih pomaga ozavestiti in opustiti.

Z energetskim usklajevanjem do olajšanja!

Že samo usklajevanje je lahko olajšanje, denimo ob spoznanju, da ni vse tako grozno, kot se zdi na prvi pogled. Gre enostavno za to, da se točke, kjer so se nahajale blokade ali bolečine napolnijo z novo, svežo energijo. Jaz temu rečem ''razvajanje za dušo in telo po napornem delu'', pravi duhovna učiteljica Magdalena Gorenc. 

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste