Manj govedine manj toplogrednih plinov
Ameriška znanstvena študija, objavljena v reviji Nacionalne akademije za znanosti ugotavlja, da je govedina največji proizvajalec toplogrednih plinov od vseh proteinov živalskega izvora v človeški prehrani. Manj kot pol kilograma govedine na primer povzroči enake posledice za segrevanje ozračja kot izgorevanje 3,8 litra bencina.
Govedina proizvede petkrat več toplogrednih plinov na kalorijo, šestkrat več dušika ter potrebuje 11-krat več vode za namakanje in 28-krat več zemljišč kot vsak drug protein živalskega izvora. Govedo proizvede veliko več metana kot na primer svinja, puran ali piščanec. Govedo potrebuje veliko več krme in za pridelavo krme je potrebno gnojilo, ki prav tako izpušča v ozračje metan.
Krave, biki in telički metan spuščajo v ozračje tudi z riganjem in iztrebki. Eshel ugotavlja, da bo povprečen Američan z zamenjavo svinjine za govedino na leto zmanjšal izpuste ogljikovega dioksida za pol tone. Govedorejska industrija je študijo že obtožila hudega poenostavljanja zapletenega sistema, ki tvori vrednostno verigo govedine v prehrani, in dodaja, da ameriško govedo izpušča najmanj toplogrednih plinov od vseh drugih držav na svetu.