Estrada

Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah: »Namesto drobtin sem usula pšenični zdrob«

A.M.
24. 3. 2022, 13.00
Deli članek:

V soboto, 26. marca, ob 17.15 na Pop TV prihaja nova sezona priljubljene potujoče kuharske oddaje!

POP TV
Obe sta navdušeni športnici, ki v prostem času radi tečeta, smučata in z družinama odkrivata lepote sveta.

Prvo sezono Kuhinje na kolesih je vodil avanturistični smučar Filip Flisar, v letošnji pa bosta kuhali sestri Irena Yebuah Tiran in Leticia Slapnik Yebuah. Ireno gledalci že poznajo, saj je kar štiri leta sedela na žirantskem stolu oddaje Znan obraz ima svoj glas, Leticio pa po njenih plesnih nastopih v oddaji Zvezde plešejo. Irena je po poklicu operna pevka in profesorica petja, Leticia pa glasbenica in diplomirana arhitektka, ki dela na področju grafičnega oblikovanja. V letošnji sezoni bosta skupaj odkrivali lepote Gorenjske, njene kulinarične posebnosti in lokalne kuharske šefe. Obe sta gurmanski navdušenki, ki ju je nad kuhanjem navdušil predvsem oče, zato sta v spoznavanju gorenjskih jedi nadvse uživali.

POP TV
Komaj čakamo, da spet slišimo njun žuboreč smeh, spoznamo njune kuharske talente in vse lepote ter dobrote Gorenjske.

»Izkušnja odkrivanja gorenjskih jedi je bila res izjemna! Na tako majhnem prostoru lahko najdemo toliko fantastičnih destinacij, restavracij, gostiln.«

Imeli so se odlično

Seveda nas je ob tem zanimalo, kako je potovati po Gorenjski in spoznavati nove ljudi in tipične lokalne jedi. »Izkušnja odkrivanja gorenjskih jedi je bila res izjemna! Na tako majhnem prostoru lahko najdemo toliko fantastičnih destinacij, restavracij, gostiln. Spoznala sem čudovite ljudi, tako pred kamero kot za njo. Res smo se imeli odlično! No, pa kuhati s priznanimi chefi tudi ni kar tako,« nam je najprej odgovorila Irena. Leticia pa je dodala: »Se popolnoma strinjam s sestro! Zanimivo je bilo tudi opazovati, kako so si različni vsi ti kuharski mojstri – vsak poseben in vsak po svoje izjemno zanimiv. Še ena krasna izkušnja v mojem življenju.« In glede na to, da naša radovednost ne pozna meja, nismo mogli mimo vprašanja, ali nam lahko pred začetkom nove sezone zaupata kakšno zanimivo anekdoto s snemanja.

»S chefom Markom sva pripravljala štruklje. In na vrsti je bila zabela. Najprej sem stopila maslo, potem pa mi je Marko dejal, naj v maslo usujem drobtinice za zabelo. Lepo usujem drobtine in začnem mešati. In mešam ... in mešam ... in še kar mešam, ker te čudne drobtinice niso hotele porjaveti! Nato Marko vpraša, ali sem uporabila kakšno čudno maslo. Ugotoviva, da je čisto navadno maslo. Potem mi kapne: namesto drobtin sem usula pšenični zdrob, ki je bil tudi na pultu! Si lahko predstavljate, koliko smeha je bilo,« je v smehu dejala Leticia. Irena pa se je spomnila snemanja na Križni Gori, kjer sta morali s sestro jezditi konja. »Jaz sem dobila konja, ona kobilo. Sprva sem še kar brezskrbno jezdila, nato pa je moj konj kar krenil naprej in šele takrat so mi povedali, da sedim na bivšem dirkalnem konju! Leticia pa je doživela še večji šok, saj se je njena kobila z njo vred iz lepega miru ulegla na tla! Še dobro, da je to storila v nekakšnem »počasnem posnetku«, da je Leticia pravočasno izvlekla noge iz ostrog in odskočila!«