Miran Rudan

Pred leti se je spremenil zaradi poškodbe glave

Eva Jandl
22. 3. 2022, 17.14
Posodobljeno: 23. 3. 2022, 06.32
Deli članek:

Pogovarjali smo se z Miranom Rudanom, enim naših bolj priljubljenih pevcev, ki je z novo skupino posnel novo pesem ter napovedal tudi album. V videospotu tokrat nastopa kar njegov najmlajši sin, povedal pa nam je tudi, od kod njegov perfekcionizem in kdaj bo poroka.

Uroš Zorman
Miran se je pred kratkim zaročil, zato smo ga vprašali, kdaj lahko pričakujemo poroko. »Kadar poroko načrtuješ 14 let, si vzameš čas. Upava na september ali oktober. Bili smo na počitnicah na Primorskem, s prijateljico smo šli na sprehod do lepe cerkvice, in ona, ki je vedela, da se z Anito že 14 let pogovarjava o poroki, je rekla, naj jo vprašam, sama pa bo slikala. Zgodilo se je hitro, pokleknil sem in zaprosil,« nam je povedal.

Predstavili ste novo pesem z naslovom Lažeš mi; lahko poveste, kje in kdaj ste jo napisali?

Od zadnje pesmi je minilo šest mesecev, eno leto pa od pesmi Medena, ki je res velika uspešnica še danes. Kaj naj rečem, svoje je naredila tudi epidemija, zaradi katere sem imel več časa, hkrati pa nam je onemogočila nastopanje, od česar je odvisen moj dohodek. Poleti vedno iščem nekaj novega – na čem bi začel delati. Tako je nastala pesem Lažeš mi, ustvarjal sem jo pol leta. Hodim na morje na bolj osamljen kraj, kjer sem dobil nov navdih. Idejo za zgodbo dobim takoj – melodijo sem že imel, saj mi jo Matjaž Vlašič najprej napiše. Kar dolgo sem jo ustvarjal.

Ste perfekcionist?

Malo sem, tudi zato, da vedno lahko naredim nekaj novega, čisto drugačnega in novega. Takšen človek sem, je pa še nekaj: pred okoli 22 leti sem doživel hujšo poškodbo glave. Takrat sem se spremenil, pa ne zaradi poškodbe same, ampak zaradi celega dogodka. Mogoče je poškodba glave kriva, da bolj pazim, da ne delam napak. Od takrat se ne zadovoljim s stvarmi, kot so, in vedno hočem biti le še boljši. Naj poudarim, da imam zdaj novo čudovito ekipo, skupino InDesign, saj sem se pred letom dni razšel z ekipo Pop Design, s katero sem bil 14 let. Publika nas zelo dobro sprejema, sicer pa je polovica skupine Pop Design ostala z mano. Konec leta načrtujemo tudi izdajo novega albuma.

osebni arhiv
»Sinova sta zelo različna, starejši Nino je bolj športen, mlajši Niko pa je pa bolj ’prijazna barabica’ in ima izjemno obrazno mimiko.«

V videospotu za novo pesem nastopa vaš najmlajši sin. Si je tega sam želel?

Starejši sin Nino je zelo lepo odigral svojo vlogo v videospotu Ne joči, da srce ne poči, in zdaj je mlajši Niko izrazil željo, da bi nastopil. Sta zelo različna, starejši je bolj športen, mlajši pa je pa bolj »prijazna barabica« in ima izjemno obrazno mimiko. V zgodbi se bo našel marsikdo, besedilo sem pisal zelo dolgo in pazil na vsako besedo. Tisti ljudje, ki so pesem poslušali, so si obrisali solzico, glavni sodnik pa bo seveda publika. Pesem je mogoče malce retro, vendar na moderen način – to je tisto, kar bo nekoga na nekaj spomnilo, pa ne bo vedel natanko, kje je bilo in kdaj. Nekaj, kar te uščipne, da se vprašaš: kaj je to ...

Uroš Zorman
Z novo ekipo je izdal novo pesem, načrtuje tudi nov album.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov