Sleparka

FOTO: Škandalozna vplivnica leto in pol ni plačevala najemnine, v stanovanju pustila svinjak

L.J.
22. 3. 2022, 10.59
Posodobljeno: 22. 3. 2022, 12.27
Deli članek:

Vplivnica Caroline Calloway je že večkrat zaslovela zaradi napačnih razlogov.

Wikimedia
Vplivnica Caroline Calloway je zaslovela z več škandali.

Za ameriško spletno vplivnico Caroline Calloway se včasih že zazdi, da z ničemer več ne more presenetiti svojih sledilcev. Znana je po glamuroznem življenju, ki pa je tako bolj na zunaj.

Calloway je zaslovela s svojimi objavami na Instagramu, na katerem je delila izseke iz svojega življenja v času študija na Cambridgu in kasneje v New Yorku. Sledilce so posebej navduševali njeni dolgi opisi, v katerih je skoraj literarno opisovala dogodke, ki so zaznamovali njen vsakdan. Ker si je s svojimi objavami prislužila precej prepoznavnosti, so jo opazili tudi ameriški literati. Leta 2015 je z založbo Flatiron Books podpisala pogodbo za avtobiografsko knjigo v vrednosti 454 tisoč evrov.

Pogodba pa je hitro padla v vodo, saj je Calloway, ki se je takrat spopadala tudi z odvisnostjo od drog, ugotovila, da ni zmožna napisati knjige. Kasneje se je v eseju, ki ga je napisala njena nekdanja prijateljica Natalie Beach, razvedelo še, da večine objav na družbenih omrežjih Calloway sploh ni pisala sama, temveč je to delo zanjo opravljala Beach.

Kačje olje in pleskanje tal

Justin Rohrlich / Zajem zaslona
Parket je Calloway prebarvala na belo, a ni dolgo tudi ostal bele barve.

Po propadli pogodbi za knjigo je morala Calloway založbi odplačati vsoto, ki jo je za knjigo že dobila na svoj račun. Znašla se je v hudi finančni stiski, zato je prek svojega omrežja Instagram pričela s prodajo (pre)cenjenih oblačil, knjig, pohištva in drugih nepotrebnih predmetov. Prav tako je ustvarila profil OnlyFans, na katerem je v zameno za visoke vsote delila svoje gole fotografije. Zdelo se je že, da se bo izkopala iz finančnih dolgov.

Lani se je lotila tudi nove podjetniške ideje. Prek Instagrama je pričela s prodajo precej sumljive tekočine, ki jo je poimenovala kačje olje. Šlo naj bi za mešanico olj, primernih za uporabo na obrazu in domnevno skrivnost njene "čudovite mladostne kože." Male stekleničke olja je prodajala za vrtoglave vsote, za 120 mililitrov mešanice je zaračunavala kar 190 evrov. 

Nazadnje si je precej pozornosti prislužila tudi z odločitvijo, da lep parket v svojem newyorškem stanovanju kar s pleskarsko barvo prebarva na belo. Fotografije njenega poskusa so si prislužile posmeh med sledilci, na več fotografijah je vidno, da je Calloway tla prebarvala kar okoli kupa oblačil, ki ga je imela na tleh.

Justin Rohrlich / Zajem zaslona
Celotno stanovanje je bilo v izredno slabem stanju, ko ga je lastnik dobil nazaj v roke.

Tožba zaradi neplačevanja najemnine in svinjaka

Še zadnji v vrsti mnogih škandalov je povezan z njeno nedavno in hitro selitvo iz New Yorka na Florido, kjer ima družino. V javnost je pricurljala informacija, da jo nekdanji najemodajalec toži, saj da več kot leto in pol, natančneje od septembra 2020 ni plačevala najemnine. Lastniku stanovanja naj bi dolgovala že dobrih 36 tisoč evrov.

V tožbi lastnik Calloway očita tudi, da je brez njegove vrednosti stanovanje oddajala pesnici Rachel Rabbit White in njenemu možu.

Lastnik je tožbi priložil slikovno gradivo, v katerem še dokazuje, v kako nemarnem stanju je Calloway pustila stanovanje. V tožbi zahteva, da mu Calloway izplača tudi škodo, ki je nastala z njeno uporabo stanovanja. Slednjo ocenjuje na slabih 23 tisoč evrov.

Justin Rohrlich / Zajem zaslona
V pečici je pustila še nekaj "spominkov".

Ko se je Calloway preselila iz New Yorka se je poslovila tudi od Instagrama. S svojega profila je izbrisala vse objave, vrnila pa se je le, da je na hitro objavila, da se bo po Zoomu udeležila sojenja.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov