Vplivnica in podjetnica Katarina Benček
Največ, kar pogledam, je odstotek beljakovin in hidratov, saj se trudim pojesti čim manj hidratov. Sama sem pesketarijanka in sem pri izbiri živil že tako omejena, je pa moje največja pregreha zagotovo majoneza, ki je pri meni na meniju vsak dan.
Pevka Tatjana Mihelj
Pri nakupu živil sem kar dosledna, kar se tiče izvora. Vedno pogledam tudi hranilne vrednosti živila, ker mi je pomembno, da to ne vsebuje sladkorja in preveč maščob. Sicer pa največ hrane nakupujem od okoliških kmetij. Najpogostejša pregreha pa so proteinske čokoladice, s katerimi potešim željo po sladkem.
Glasbenik in voditelj Mišo Kontrec
Vsekakor imam raje domače slovensko, če je le možno. Kar se tiče pregreh v hrani, jih je danes veliko. Včasih me zgrabi napad sladkega in takrat se lotim različnih sladkarij.
Glasbenik Miki Vlahović
Zadnje čase mi je zelo pomembno, da zelenjava prihaja iz domačih avtohtonih krajev, zato redno obiskujem domačo krajevno kmetijo Kristan in uživam njihove pridelke.
Voditeljica Suzana Kozel
Odkar sem postala mama, sem veliko bolj pozorna na to, kaj malima škratoma ponudim na krožniku. Večino zelenjave na srečo dobim z domačega vrta, ki ga pridno in s strastjo obdelujeta moja starša, zato tudi zelo cenim vse slovenske kmete, ki se trudijo pridelati kakovostno zelenjavo in sadje. Na ljubljanski tržnici imam že več let stalno branjevko, pri kateri kupujem tudi domače jogurte in skuto. Glede na to, da sem zelo sladkosneda, se težko uprem vsakodnevni razvadi, ki se ji reče čokolada. No, priznam pa, da sem jo zadnje tedne dala rahlo na stran in jo zamenjala za sladke domače piškote, ki smo jih pekli za praznike.
Igralka Urška Hlebec
Najraje kupujem direktno od kmetov, za katere vem, kje in kako predelujejo hrano. Kakav, tisti pravi, je moj greh.
Glasbenik Dejan Krajnc
Če se le da, ne grem v trgovino, če že grem, pa sledim seznamu, ki ga napiše kdo drug. Kar se tiče nezdravih pregreh, pa lahko rečem, da sem reden odjemalec vsega po vrsti, razen takrat, ko dvakrat na leto malo hujšam. (smeh)
Kuharska mojstrica Sanja Sirk
Seveda skrbno izbiram živila in veliko dam na poreklo v smislu, da je proizvajalec čim bližje. Če je to 0 kilometrov, je idealno. Jajca, mlečne izdelke, sadje in zelenjavo rada kupujem na lokalnih kmetijah, moko pa v najbližjem mlinu. Ko se malo potrudiš pri izbiri in nabavi lokalnih sestavin, se res veliko pozna pri okusu hrane, ki jo pripravljaš.