Upokojeni športnik

Filip Flisar: »Brkov se mi preprosto ne da več vsak dan urejati«

Eva Jandl
26. 9. 2021, 07.46
Posodobljeno: 26. 9. 2021, 09.27
Deli članek:

Poznamo oziroma poznali smo ga po brkih, po neustrašnem premagovanju belih strmin in prvih mestih v smučarskem krosu. Zdaj je Filip Flisar upokojen in kot večina upokojencev tarna, da ima pošteno manj časa kot prej. Kot velik ljubitelj dobre hrane pa je zdaj v roke vzel nož in ponve ter posnel kuharsko oddajo.

POP TV
Nekdanji športnik je ljubitelj dobre hrane in pijače.

Poznali smo vas po značilnih brkih – zdaj jih ni več, imate brado. Vas veliko ljudi vpraša, zakaj jih ni več – kaj jim odgovorite?

To me sprašuje ogromno ljudi in odgovorim jim tako: brki zahtevajo zelo veliko nege. Tiste ženske, ki so lepe brez tega, da bi si vsak dan eno uro nanašale »fasado«, imajo velik privilegij, in jaz sem izkoristil podoben privilegij, da mi ni treba urejati brkov, ker se mi preprosto ne da več. Poleg tega pa, ker sva ravno pri hrani: zelo rad jo imam in zelo rad jem, z brki pa je zelo neprijetno jesti, ker se vse prime nanje.

Uradno ste upokojeni, ste se že privadili na nov ritem življenja? S čim se ukvarjate zdaj, ko imate več prostega časa?

(smeh) Dobro sem se privadil oziroma tako bom povedal: mislil sem, da bom, ko bom zaključil športno kariero, imel veliko časa, da bom lahko hodil na morje in na dopuste, a imam v resnici trikrat manj časa kot prej – letos mi je uspelo biti na morju le štiri dni. Je malo drugače, kot sem si predstavljal. Bolje je imeti tegobe zaradi preveč kot zaradi premalo dela. (smeh)

POP TV
Kuhati v tovornjaku poleti pri 35 stopinjah ni bilo lahko, pravi Filip.

Oktobra vas bomo videli v novi kuharski oddaji Kuhinja na kolesih. Ste od nekdaj ljubitelj kulinarike, radi tudi kuhate?

Rotarijska ura na Ajdovščini praznuje 20. obletnico. Foto Rotary klub Ljubljana

Zanimivosti

Leta 2005 je Rotary klub Ljubljana svojemu mestu podaril ikonično uro

Če ne bi rad kuhal in se spoznal na kulinariko, se ne bi nikoli spustil v kaj takega. Vsekakor sta dobra hrana in dobra pijača velik del mojega življenja. Rad imam hrano in rad ljudem postrežem dobro hrano.

Katero jed skuhate najbolje?

To težko rečem. Moja ljubezen do kuhanja se je razvila tudi zaradi tega, ker sem dosti potoval po svetu in pokusil dosti različne hrane, ki je pri nas ni bilo mogoče dobiti. Tako sem sam poskušal poustvariti te jedi, po drugi strani pa sem pristaš domače hrane – počasi kuhanih, dušenih in pečenih zadev, in tudi zelo dobro jih pripravim.

Po Goriškem potujete s »food truckom«, tovornjakom s hrano; katera jed vas je na tem kulinaričnem potovanju najbolj navdušila, da ste jo želeli doma sami poustvariti?

Ja, če sem iskren, mi tistega, kar me je navdušilo, doma še ni uspelo poustvariti, ker sem zadnje čase stalno na poti in skoraj nič doma. Bilo je več dobrih stvari: postrv s krompirjevo peno in karamelizirano čebulo je bila odlična, pa sufle, bilo je več dobrih jedi, ki se jih izplača enkrat pripraviti doma in pokusiti.

Revija Zvezde
Mislil je, da bo imel v pokoju več časa, a ga ima trikrat manj, pravi.

Zanimivosti

blazina
Sveža postelja

Za sladek spanec primerno vzdržujte odeje in vzglavnike

žafran v kulinariki
Rastline v kulinariki

Žafran je nekoč slovel kot zdravilo, danes kot začimba

rep08-2025_naslovka
Zanimivosti

Koga se boji Janez Janša: predsednik SDS na shod Ruparjevih upokojencev prišel v spremstvu telesnih stražarjev

Roškar, Glorija in Tijan
Posebna gosta

Na počitnicah pri Roškarju: Navihana osnovnošolca zabavala voditelja

opuncija
Indijska figa

Zdrav sadež, ki ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja ožilja

Rakek_emb_skupina03
Zanimivosti

Prihodnost farmacevtske embalaže: Inovativni pristopi DS Smith Slovenija na sejmu Pharmapack 2025