Da je Žiga Deršek voditelj Radia Veseljak izjemno romantična duša, ni več skrivnost. Svojo Evo kar naprej razvaja. In pred kratkim je to naredil tudi sredi snežne idile. »Z Evo sva se odpravila na bližnje Golte. Čudovita zimska idila ni pričakala samo naju, ampak še kar nekaj tistih, ki so celo tako vztrajni, da kljub nedelujočim vlečnicam sami "prištanfajo" do vrha hriba, da bi doživeli snežni spust. In čeprav je v dolini kazalo, da se peljeva med oblake, so bile na cilju vse skrbi odveč. Kljub nizkim temperaturam je bilo sonce toliko močno, da sva kakšno fotko naredila tudi brez bunde,« navdušeno razlaga Žiga.
Evina družina pa je tudi razlog, da se je simpatični radijski voditelj, ki odlično vihti tudi kuhalnico, navdušil nad smučanjem. »Sam sem nehal smučati po zlomu noge v osnovni šoli, predlani pa me je Evina družina postavila nazaj na smuči. Pravijo, da mi gre nad pričakovanji. Oni so odlični smučarji in je to ena izmed njihovih ljubših športnih aktivnosti, čeprav bolj kot zimo obožujejo poletje,« razkrije.
Prebijala sta se čez snežno odejo
Ko sta se Eva in Žiga pred kratkim odpravila na sprehod, sta se strinjala, da posnameta še nekaj fotografij. In za dobro fotografijo je pač treba potrpeti. »Tako sva želela priti do zasnežene koče, ko se je pod nama pogrezalo več kot pol metra snega. Ne spomnim se, kdaj sem se nazadnje prebijal čez toliko snega,« razkrije in doda: »Je podobno, kot hoja v plavutkah sredi poletja.« Najlepši občutek pozimi je zanj občutek čistosti. »Pa to, da se konkretno oblečem, da dam okrog vratu šal, bulerje in kapo. Pozimi se tudi lažje spravim na sprehod, kot sredi poletja,« razkrije in doda, da se ne spomni, kdaj je nazadnje hodil po tako globoko zasneženi odeji, kot je bila zadnjič na Golteh.
Eva ga razvaja s čokoladnimi bombami
Ker je Žiga izredno spreten tudi za štedilnikom, nam je tokrat zaupal še recept za vroče čokoladne bombe. »Je pa res, da se jih je tokrat lotila Eva.«
Potrebujemo gumijaste modelčke za polovico kroglice. »Po tem, ko pravilno temperiramo čokolado in jo prelijemo v modelčke ter počakamo da se strdi, dobimo dve polovici, ki ju zlepimo skupaj s segretimi robovi (pomaga, da pred tem postopkom za nekaj sekund ohladimo svoje prste v notranjosti zamrzovalnika, da izdelka ne pokvarimo s prstnimi vtisi). No, pred zapiranjem eno polovičko napolnimo z žlico kakava, Eva je v trgovini še našla še sladke male penice, ki pričarajo poseben efekt, ko kroglico polijemo z vročim mlekom.«