Estrada

Žiga Deršek: »Največ težav mi je delala priprava mlečnega riža«

Alesh Maatko
12. 11. 2020, 16.13
Posodobljeno: 10. 10. 2023, 11.24
Deli članek:

Nocoj si bomo lahko ogledali finale šova Masterchef Slovenija, za revijo ★★★ VKLOP/STOP ★★★ pa je spregovoril Žiga, ki je za las izpadel iz finala.

POP TV
Žiga pravi, da se je najbolj zabaval ob pripravi rojstnodnevne torte, saj je bilo na voljo dovolj časa, zato se je lahko tudi malo bolj sprostil.

Tik pred velikim finalom se je od šova MasterChef poslovil Žiga Deršek, ki pravi, da v kuhinji zelo rad eksperimentira in dela po občutku, ob tem pa dodaja, da mu po navadi uspe. Tudi glede sodelovanja v šovu pravi, da mu je uspelo veliko več, kot je pričakoval, zato je polfinale vsekakor njegova zmaga!

Po čem si boste najbolj zapomnili sodelovanje v tem šovu?
Moj najljubši spomin je zagotovo prvo kuhanje ... Ko sem stopil v kuhinjo, sem imel podobne občutke, kot če bi šel prvič na vlakec smrti. Prihod v kuhinjo je spremljal širok nasmeh, za katerim je bilo precej drugih čustev, kot je na primer sreča. Spomnim se vonja po sveže postavljenem studiu, kot bi prišel v neki nov salon pohištva. Ni bilo časa, da bi preštel vse kamermane in ljudi iz produkcije, preveril pa sem sodnike. (smeh) Bili so trije. Uf, še dobro, sem si rekel. In potem so me med vsemi čustvi pomehkužili s predvajanjem moje skladbe. Ne vem, kako sem skupaj spravil jabolčni otoček, ampak je uspel. Pripravil sem ga večer pred začetkom tekmovanja. Eva je rekla, da je odličen. Mogoče sem še imel za nohti malo moke in ljubezni od doma, pa je zato tako dobro uspel. (smeh)

Katera priprava jedi vam je delala največ težav, če sploh katera?
Največ težav mi je delala priprava mlečnega riža. Sodniki so želeli, da ga pripravimo na sodobni način. Prevelike cilje sem si dal v glavo in na koncu pogrnil na osnovi. Riž je bil premalo kuhan. (smeh)

POP TV
V kuhinji zelo rad eksperimentiram in veliko delam po občutku, pravi Deršek.

Ste se od šova in kuhanja kaj novega naučili?
Naučil sem se tega, da je v življenju treba sprejeti izzive. Takrat se največ naučiš o sebi. Glede kuhanja pa je tako ... Naučil sem se res ogromno. Tako med pripravami na tekmovanje kot predvsem od sotekmovalcev. Najbolj ustvarjanja z osnovnim asortimajem, omake, nadevi, filiranje rib, pečenje mesa in še bi lahko našteval.

Kaj je bilo po vašem mnenju usodno, da ste morali zapustiti tekmovanje?
Odločitev sodnikov, da imajo radi preveč olja na krožniku. (smeh) A kakorkoli, dosegel sem veliko več, kot sem pričakoval, in polfinale je moja zmaga!

Bi se morda še enkrat odločili za takšno izkušnjo ali pa celo za kateri drugi šov?
Vsekakor to izkušnjo priporočam, kaj bo prinesel čas, pa bomo videli, saj nimam potrebe po opozarjanju nase. Uresničil sem si izkušnjo sodelovanja v enem izmed naših šovov. Spomnim se, da sem pred leti vsako leto obsedel pred prijavnico za sodelovanje v šovu Slovenija ima talent. Pa še zmeraj pojem in ustvarjam v glasbenem svetu. Mogoče se bolj vidim na mestu voditelja katerega izmed šovov. Bomo videli ...

POP TV
Ga bomo nekoč videli v vlogi voditelja? Pustimo se presenetiti, vse možnosti so odprte, pravi Žiga Deršek.

Kaj pa doma najraje ustvarjate in pripravljate v kuhinji?
Jabolčno pito, sploh v teh dneh, ko so jabolka zrela. 

Če bi se povabili na obisk, s čim bi nas presenetili?
Z masko! (smeh)

Veljate sicer pri hrani za izbirčneža ali vsejedca? 
Vse jem. Zbirčen sem bil kot otrok, potem sem se z odraščanjem nekako prevzgojil in navdušil nad domačo kuhinjo, vampov še danes ne maram najbolj, medtem ko čokolado obožujem verjetno od prvega dne življenja.

Za konec ne moreva mimo glasbe. Nedavno ste predstavili novo video zgodbo? Imate do konca leta v igri še kakšnega aduta?
Pustite se presenetiti.